nieuws

Bavaria stapt ook over op binnenvaart

Distributie

Bavaria stapt ook over op binnenvaart

Bavaria stapt in navolging van Mars en Heinz ook over van weg naar water. De bierbrouwer gaat Short Sea containers (45FT) vanuit Lieshout over the Blue Road vervoeren naar Rotterdam en terug.

Bavaria start begin volgend jaar met het intensiever gebruik van the Blue Road. Daarmee haalt de Brabantse brouwer per jaar 1400 extra containers van de wegen tussen Lieshout en Rotterdam. Bavaria verwacht door deze stap haar CO2-uitstoot met 28 procent terug te dringen.

Bundeling met Mars
Vanuit Lieshout rijdt Bavaria met bier gevulde containers per vrachtwagen naar de container Inland Terminal Veghel . Om genoeg volume te krijgen bundelen Bavaria en Mars de containerstromen. De containers van Bavaria en Mars worden met een binnenvaartschip naar de Rotterdamse haven vervoerd. Het transport wordt verzorgd door Samskip, die tevens de nieuwe opzet voor het multimodale transport met de binnenvaart heeft gecoördineerd.

Lijndienst
Door de bundeling van Mars en Bavaria is er een lijndienst over water gecreëerd met elke dag een afvaart vanuit Veghel naar Rotterdam. Dit zorgt voor een constante flow binnen de productieafdeling, geen ophoping van voorraad en verlaging van opslagkosten, aldus Bavaria.

Genoeg volume
Fred Hooft, logistiek manager bij Bavaria, is  trots op de overstap. “We lopen al jaren met plannen om de binnenvaart intensiever in te zetten binnen onze logistiek. Het bleef telkens bij plannen, omdat we onvoldoende volume hadden om dagelijks een schip te vullen. Door ook met andere bedrijven zoals Mars in Veghel te gaan praten is het gelukt om onze goederenstromen te bundelen en samen een schip te vullen. Dat afstemmen valt lang niet altijd mee, maar door een goede samenwerking met Mars maar ook met de vervoerders, is het ons nu toch gelukt en kunnen we de stap naar the Blue Road maken”.

Bavaria gebruikt de binnenvaart tot nu toe alleen voor een deel van de aanvoer van grondstoffen en de Deep Sea containers

(20Ft en 40FT). In de nieuwe plannen komen daar deShort Sea containers (45FT) bij.

Reageer op dit artikel