nieuws

TMS aangevuld met grafisch planbord

Distributie

TMS aangevuld met grafisch planbord

Com Unit heeft een grafisch planbord ontwikkeld binnen het bestaande transport management systeem SpiderCargo. De leverancier wist dit te realiseren door middel van een integratie met de PTV xServer en PTV xTour.

De leverancier omschrijft de ontwikkeling van het grafisch planbord als een belangrijke stap voor het transportmanagement systeem. Om dit planbord te realiseren werd aan de bestaande PTV xServer nu ook PTV xTour gekoppeld.

Visualiseren geografische informatie
Com Unit gebruikt de PTV xServer onder andere voor het visualiseren van geografische informatie op digitale kaarten, om daarnaast de snelste of kortste route tussen twee of meer punten te berekenen en om verkregen GPS-coördinaten te corrigeren. Om aan de eisen van de opdrachtgevers te voldoen en up-to-date te blijven met de moderne technieken is de ontwikkeling van het grafisch planbord een logische volgende stap.

Samenstellen emissieoverzichten
Het grootste voordeel van een grafisch planbord voor de eindgebruiker is de visuele weergave van alle activiteiten, aldus Com Unit. Gebruikers hebben volgens de leverancier alle detailinformatie altijd onder handbereik. Door de integratie van de PTV xServer en PTV xTour kunnen planners ritten bijvoorbeeld in iedere gewenste combinatie zetten,  gebieden voor afzonderlijke ritten bepalen en is een emissieoverzicht samen te stellen. De integratie van de PTV-software in het TMS biedt Com Unit naar eigen zeggen verschillende voordelen op het gebied van kostenefficiëntie en rittenplanning.

PostNL Cargo Service
Zo gebruikt PostNL Cargo Service, een van de klanten die al is overgestapt op het grafisch planbord, het systeem voor het informeren van consumenten over de levering van een pakket. Het doel hiervan is dat de consument thuis is op het moment van de levering zodat ze niet voor een tweede keer langs hoeven te komen. Door de integratie van de PTV software in het grafisch planbord is de locatie van de chauffeur altijd bekend en kan de rittenplanning op ieder moment geoptimaliseerd worden.

Reageer op dit artikel