nieuws

Tilburg start bouw containerterminal

Distributie

Tilburg start bouw containerterminal

Burgemeester Noordanus van Tilburg gaf afgelopen vrijdag het startschot voor de bouw van
een nieuwe containerterminal op bedrijventerrein Vossenberg West II in Tilburg. De containerterminal wordt geëxploiteerd door Wil Versteijnen van GVT Group of Logistics.

Door de komst van de containerterminal en het onlangs getekende contract met logistiek dienstverlener Claassen Logistics Services and Solutions zijn hiermee de eerste twee kavels op het nieuwe bedrijventerrein Vossenberg West II vergeven. Dit gebied is een uitbreiding met 100 hectare van het bestaande bedrijventerrein Vossenberg dat 300 hectare groot is. Het terrein is bestemd voor grote logistieke dienstverleners, maar er zijn ook veel kleine kavels beschikbaar. Vossenberg West II wordt door het Wilhelminakanaal over water ontsloten.

Tilburg wil logistieke hotspot worden
In combinatie met de nieuwe containerterminal wordt tevens een zwaaikom aangelegd. Dat is een plaatselijke verbreding waar schepen kunnen keren. De oplevering van de containerterminal en zwaaikom is gepland voor het eerste kwartaal van 2013. Met de komst van de containerterminal zet de gemeente Tilburg een belangrijke stap in haar ambitie om dé logistiek hotspot van Nederland te worden. Volgens eigen zeggen neemt de regio een belangrijke positie in de logistieke West-Oost corridor in, waarbinnen de overslag van containers vanuit het Rotterdamse havengebied naar het Duitse achterland plaatsvindt.

Lees ook:
Claassen mag eindelijk bouwen op Vossenberg West II
Verbod op uitbreiding Vossenberg West II
Tilburg: “Vossenberg stimuleert groen ondernemen”

Reageer op dit artikel