nieuws

PTV Smartour 1.1 biedt planner voordelen

Distributie

PTV Smartour 1.1 biedt planner voordelen

PTV Smartour 1.1. maakt het voor de planner mogelijk om meer zelf te beslissen. Dit maakt de software nog gebruiksvriendelijker en geeft de planner meer vrijheid.

PTV Smartour is een ritplanningssysteem dat opdrachten inplant in optimale ritten en hierbij rekening houdt met alle restricties, die voor de gebruiker relevant zijn. PTV Smartour wordt gezien als de opvolger van PTV Intertour. De software kan in grote mate worden aangepast aan de eisen van de gebruiker door standaard in te stellen parameters. De functies van PTV Smartour ondersteunen de gebruiker dagelijks bij de planning.

 

Versie 1.1

Sinds 1 juli 2012 is PTV Smartour geüpdatet naar versie 1.1. In deze versie is het mogelijk om voor de rij- en rusttijden één of twee chauffeurs te selecteren. Ook stelt het gebruikers in staat om aan te geven of ze werktijden en rij- en rusttijden willen activeren.

Directe koppeling met SAP
In versie 1.1 is het dus mogelijk om meer parameters aan of uit te zetten. Dit maakt het voor de gebruiker gemakkelijker om rond restricties te plannen. In deze versie kan er ook gebruik gemaakt worden van historische verkeersdata om extra tijd te berekenen voor de ritten, bijvoorbeeld als ritten tijdens de spits gepland zijn. Dit maakt de planning realistischer. In de nieuwe versie is tevens een directe koppeling met SAP opgenomen.

 

Splitsen

Transportopdrachten kunnen vanaf nu ook opgesplitst worden in verschillende deelroutes, een zogenaamde route split. Om een bestelling te splitsen in meerdere deelopdrachten kan de hoeveelheid ook worden gesplitst. De deelopdrachten voldoen dan aan bepaalde hoeveelheidscriteria om ze aan een voertuig toe te voegen met een bepaalde capaciteit.

Multi-user verbeteringen
De berichten die voorkomen in de multi-user variant zijn verbeterd. Er worden extra berichten weergeven; ritberichten zijn inclusief voertuig en aanhangwagen en orderberichten bevatten het rit ID. Voor de invoer van elektronische berichten in PTV Smartour is een dienst gebouwd. De parameters voor deze dienst kunnen worden beheerd in verschillende bladen in het menu. Tenslotte is er een rapport designer geïntegreerd voor het maken en bewerken van rapporten.

 

De nieuwe versie van PTV Smartour is vanaf 1 augustus 2012 beschikbaar. PTV Smartour wordt momenteel bij onder andere Kersten Revalidatietechniek en Brouwerij Haacht geïmplementeerd.

Reageer op dit artikel