nieuws

Transport Corneel Geerts koppelt PTV Intertour aan eigen TMS

Distributie

Transport Corneel Geerts koppelt PTV Intertour aan eigen TMS
Transport Corneel Geerts koppelt PTV Intertour aan eigen TMS

Transport Corneel Geerts gaat PTV Intertour gebruiken voor de optimalisatie van de distributieritten. De Belgische transporteur die vooral bekend is vanwege de wijntransporten die het uitvoert, denkt met de planningsoftware de eigen klantenservice te kunnen verbeteren. PTV Intertour wordt ook aan het eigen TMS gekoppeld.

De PTV Intertouroplossing zal voor Corneel Geerts niet alleen de optimale planning berekenen, de software houdt hierbij ook rekening met de randvoorwaarden die aan de transporten worden gesteld. Een randvoorwaarde kan bijvoorbeeld de rij- en rusttijden zijn waaraan een chauffeur moet voldoen. Twee andere randvoorwaarden zijn enerzijds het voertuigtype dat per transport het beste kan worden ingezet en anderzijds de tijdvensters die beschikbaar zijn voor een transportopdracht.

Ontwikkeling eigen TMS
Naast de planningoplossing PTV Intertour is Corneel Geerts ook bezig met de ontwikkeling van een eigen transportmanagement oplossing (TMS). Dit TMS wordt uitgebreid  met de componenten van PTV xServer. Hiermee krijgt Corneel Geert Transport naar eigen zeggen de mogelijkheid om functionaliteiten als adrescontrole bij ordercreatie, visualisatie van voertuigen en routeplanner te integreren in het TMS.

Reageer op dit artikel