nieuws

Still wordt auto-importeur

Distributie

Still wordt auto-importeur
Mia Electric

Still Intern Transport gaat elektrische auto’s importeren van het Franse merk Mia. Deze elektrische microbus is geschikt voor personenvervoer en als zakelijk bestelautootje.

Still Intern Transport  uit Hendrik-Ido-Ambacht gaat de distributie van de elektrische Mia verzorgen via haar bestaande verkoopkanalen. Still heeft al jarenlange ervaring met elektrische aandrijving van haar heftrucks en magazijntrucks en zal ook de service en het onderhoud voor rekening nemen. Volgens Still is de Mia vooral voor ondernemers interessant. Die kunnen het elektrische voertuig als investering van het bedrijfsresultaat aftrekken. Daarbij geldt een vrijstelling van BPM en MRB en is de Mia bijtellingvrij.

 

Uitvoeringen 

De auto is in drie uitvoeringen verkrijgbaar: een drie persoons standaarduitvoering met een korte wielbasis, een langere vier persoonsuitvoering en een besteluitvoering zonder achterbanken, waardoor een laadruimte van 1.500 liter ontstaat. Het meest opvallende kenmerk van de Mia is de centrale zitpositie van de bestuurder, die aan beide kanten kan instappen. De Mia is leverbaar vanaf 19.750 euro en wordt standaard geleverd met de mobiele service van Still.

 

Prestaties
Alle Mia’s worden aangedreven door een 18 kW elektromotor achterin, die een topsnelheid van 110 km/u geeft. De lithium-ijzerfosfaat batterij kent geen schadelijk memorie-effect, waardoor tussentijds opladen zondermeer mogelijk is. Een laadsessie van tien minuten voor de lithium-ijzerfosfaat batterij is voldoende voor acht kilometer rijden. Voor de volledige actieradius van tachtig kilometer volstaat een laadstop van 2,5 uur.

 

Bekijk diverse videofilmpjes  van de Mia Electric

Reageer op dit artikel