nieuws

St. van den Brink kiest voor akoestisch detectiesysteem

Distributie

St. van den Brink kiest voor akoestisch detectiesysteem
1. Distributiespecialist St. van den Brink heeft aantoonbaar minder schades bij achteruitrijden en uitzwenken dankzij Greensight akoestische detectie van Groeneveld

Logistiek dienstverlener St. van den Brink heeft een groot aantal opleggers voorzien van een akoestische achteruitrijd- en uitzwenkdetectie-systeem van Groeneveld. Aanschaf van dit systeem heeft binnen enkele maanden geleid tot aantoonbaar minder schades. “Het systeem betaalt zichzelf terug”, aldus chauffeurscoördinator Robert van den Brink.

Na zorgvuldige vergelijking van de op de markt aangeboden systemen, heeft St. van den Brink, dat vooral actief is in de distributie voor supermarktketens, dit jaar besloten de eerste vijftig voertuigen, waaronder een groot aantal gestuurde opleggers, uit te rusten met het Greensight akoestische achteruitrijd- en uitzwenkdetectie van Groeneveld.

 

Geen schade

"De Greensight-oplossing heeft het grote voordeel dat de chauffeur met een geluidssignaal wordt gewaarschuwd, als zich bij het achteruitrijden iets of iemand achter het voertuig bevindt. Dat is veel actiever dan alleen een camera. En bij een gestuurde oplegger is uitzwenkdetectie ook geen luxe. Het voorkomt aantoonbaar schades", zegt Robert van den Brink. "Met de auto’s waar Greensight op zit, hebben wij niet één schade meer gehad bij achteruitrijden of door uitzwenken."

 

Bedrijfsbreed beleid

Veiligheidsbewustzijn leeft binnen volgens Van den Brink binnen de hele organisatie, dus ook in de werkplaats en bij de planners, die daarin ook een belangrijke rol hebben. "Dat dit beleid, samen met de technische systemen die ons ter beschikking staan, zijn vruchten afwerpt, dat bewijst het dalend aantal schades", aldus Van den Brink.

Reageer op dit artikel