nieuws

Snel doet stadsdistributie op aardgas

Distributie

Snel doet stadsdistributie op aardgas
G. Snel aardgastruck

Logistiek dienstverlener G. Snel in Woerden heeft haar nieuwe bakwagens voor stadsdistributie uitgevoerd met aardgasinjectie. De nieuwe bakwagens rijden op een diesel-groengas mengsel.

G. Snel heeft voor de aardgas toepassing op haar nieuwe bakwagens gekozen omdat juist deze vrachtwagens veelal in de stedelijke gebieden komen. In combinatie met de moderne EEV motor zijn deze vrachtwagen nagenoeg even schoon als een elektrisch voertuig. Met dit verschil dat de bakwagens meer goederen mee kunnen nemen dan een elektrisch voertuig en daarmee volgens Snel efficiënter zijn. Behalve de substantiële CO2 reductie is er ook een besparing op brandstofkosten en accijns. Door de plaatsing van grotere tanks onder de bakwagens is de actieradius toegenomen. Ook zijn er steeds meer aardgas tankstations in Nederland.

 

Dual Fuel

Door een zogenaamd Dual Fuel systeem wordt er een mengsel van aardgas en diesel in de motor verbruikt. Door deze CNG-aardgas (Compressed Natural Gas) toepassing wordt de CO2 uitstoot tot maar liefst 40 procent verminderd. Groengas wordt gewonnen uit afvalslib, GFT afval en mest. Ook de fijnstof en NOx uitstoot wordt sterk verminderd met deze toepassing. De productie van het groengas is goed voor de Nederlandse economie en de agrarische sector.

Reageer op dit artikel