nieuws

Centraal Boekhuis past ‘Congestion Patterns’ in ritplanning toe

Distributie

Centraal Boekhuis past ‘Congestion Patterns’ in ritplanning toe
File-informatie in ritplanning Centraal Boekhuis

Logistiek dienstverlener Centraal Boekhuis is van start gegaan met ORTEC’s nieuwe module Congestion Patterns. Deze module verwerkt statistische file-informatie in de routeplanning. Op de vakbeurs ICT & Logistiek demonstreert ORTEC de werking van de nieuwe module.

De Congestion Patterns-module wordt bij Centraal Boekhuis ingezet in combinatie met ritplanningssysteem Shortec. Niet alleen de impact van de verwachte vertraging wordt berekend, ook komt de planautomaat met andere planvoorstellen om fileleed te voorkomen. "We hebben nu veel beter beeld wanneer wagen moeten vertrekken en wanneer we bij klanten aankomen", aldus Jan Kooijman, vervoersanalist bij Centraal Boekhuis.

 

Minder stilstaan 

De logistiek dienstverlener werkt met strakke SLA’s. Kooijman: "Het voor ons erg belangrijk dat de berekende reistijd accuraat is. We zien voor sommige ritten nu al dat Shortrec andere ritvolgordes kiest. Hiermee komen we niet alleen op tijd maar besparen we ook tijd en geld omdat we minder stilstaan en minder CO2 uitstoten."

 

Beurs 

ORTEC ontwikkelde Congestion Patterns in het kader van het project Reistijdenverwachtingen In Transportmanagement Systemen (RITS), waar Centraal Boekhuis en ORTEC gezamenlijk aan deelnemen. Meer weten over dit project? Bezoek ORTEC op de ICT & Logistiek beurs op 9 en 10 november in de jaarbeurs in hal 3 op stand B081.

Reageer op dit artikel