nieuws

Wetron breidt voertuigpark fors uit

Distributie

Wetron breidt voertuigpark fors uit
Wetron

Transport & Logistics in Weert heeft onlangs de eerste levering van 14 schone DAF XF105.410 EEV voertuigen uit een serie van 25 eenheden ontvangen. De voertuigen zijn uitgerust met Track en Tracing voor een maximale controle over elke lading.

De nieuwe voertuigen worden ingezet voor het multimodale werk. Wetron onderhoudt dagelijks transporten vanaf de Benelux naar Duitsland, Frankrijk, Italië en Zwitserland. Met de hoofdvestiging en een modern warehouse van ruim 30.000 m2 in Weert is het bedrijf strategisch gelegen ten opzichte van de industriële centra, zeehavens, binnenvaartterminal en de belangrijke doorgaande spoor- en wegverbindingen.

 

Railterminal 

Negen DAF’s worden ingezet voor transport van de goederen binnen Italië en zijn daar gestationeerd. Samen met een collega vervoerder heeft Wetron een eigen trein lopen vanaf de railterminal in Venlo naar Milaan waar dagelijks per rit 32 laadeenheden mee kunnen worden vervoerd, bestaande uit containers, volume wisselbakken en swapbody’s. De vloot van Wetron omvat 120 eenheden waarvan 107 van het merk DAF. De 14 DAF XF105.410 Space Cab trucks zijn onderverdeeld in negen bakwagens en vijf trekkende eenheden. De trucks werden aangeschaft bij Allers Bedrijfswagens.

 

Lage CO2-emissies

Voor een zo’n schoon mogelijk milieu zijn de trekkers uitgerust met de vernieuwde EEV MX-motor. Deze recent geïntroduceerde MX-motor met nieuwe zuigers, een geoptimaliseerde brandstofinjectie en een volledig ingekapseld uitlaatspruitstuk zorgen voor een aanmerkelijk lager brandstofverbruik en daarmee lagere CO2-emissie. Het brandstofverbruik wordt verder gereduceerd met een automatische motorstop en de brandstofverbruikgegevens op het instrumenten paneel.

Reageer op dit artikel