nieuws

TMS-tak Transics in handen van Wolter Kluwers

Distributie

TMS-tak Transics in handen van Wolter Kluwers
Wolter Kluwer koopt TMS-tak van Transics

Wolters Kluwer Transport Services, bekend van de logistieke portals Teleroute en Transwide, heeft de TMS-activiteiten van het Belgische Transics overgenomen. Dit bevestigt het streven om voor de transportmmarkt een volledig aanbod uit te werken, zegt Raimundo Diaz, CEO van Wolter Kluwer TS.

Volgens Wolter Kluwer is het TMS-pakket van Transics een logische aanvulling op de bestaande diensten. "Samen met Tivios (software voor transportplanning, red.) bevestigt het pakket ons streven om een volledig, klantgedreven aanbod uit te werken voor de transportmarkt", aldus Diaz. Wolter Kluwer is vooral bekend van Teleroute, de online portal waarmee verladers en transporteurs transportorders uitwisselen.

 

Volgens eigen zeggen levert Wolter Kluwer nu een totaalpakket aan transportoplossingen: TAS voor het managen en afhandelen van transportorders, Tivios voor planning en allerlei aanvullende diensten vanuit de portals Teleroute en Transwide.

 

Belgie en Luxemburg

Met het TMS-pakket TAS van Transics werken momenteel  zo’n driehonderd bedrijven. Nu nog vooral in Belgie en Luxemburg maar de verwachting is dat het pakket nu ook elders in Europa zal worden vermarkt. Het pakket is gericht op wat kleinere transportbedrijven.

 

Met de overname is een bedrag van 3,5 miljoen euro gemoeid.

 

Focus Transics

Walter Mastelinck, CEO van Transics, is tevreden met de overname. "Het stelt ons in staat om te focussen op onze kernbusiness: high end fleetmanagementsoftware en -hardware voor de transport- en logistieke sector. De samenwerking met Wolter Kluwer Transport Serives zal ondertussen misschien nieuwe groeiopportuniteiten bieden voor ons allebei."

Reageer op dit artikel