nieuws

Internationale studentenfinale TFC trapt af

Distributie

Internationale studentenfinale TFC trapt af
Internationale studentenfinale TFC strapt af

De Hogeschool van Amsterdam organiseert van 20 tot en met 24 juni de eerste internationale studentenfinale van The Fresh Connection in samenwerking met Involvation. In Amsterdam komen 17 Teams uit 10 verschillende landen bij elkaar om te strijden voor de titel ‘Best International Student Supply Chain Team 2011’.

Teams uit onder meer Australië, Zuid Afrika, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Engeland, België, Hongarije, Oostenrijk en Nederland komen deze week bij elkaar. Teams van vier studenten spelen gedurende zeven rondes het spel met als een zo hoog mogelijk rendement te behalen. De uitgenodigde teams hebben de competitie in eigen land gewonnen. Dit was tevens het toegangsticket tot deze internationale studentenfinale.

 

Service en kwaliteit

De HvA is vertegenwoordigd met een team, bestaande uit voltijdstudenten Logistics; Laura Baas, Melody Banshidhar-Sharma, Rens Koster en Kees Bos. Melody: “Het sleutelwoord voor ons succes is goede communicatie, niet bezuinigen maar gericht investeren en altijd streven naar tevreden klanten. Als team richten we de supply chain responsief en marktgericht in. Hierdoor zijn we flexibel, is de levertijd kort en zijn we in staat om klanten een zeer hoge servicegraad aan te bieden. We kiezen voor de beste kwaliteit en dus voor duurdere gecertificeerde leveranciers en ingangscontroles.”

 

Carrièredag en speeddating

Naast het spelen van de laatste rondes van de competitie zullen de studenten een aantal bedrijven (Damen Shipyards, Nike, Arla Foods, Abbott, Ricoh en de Bloemenveiling / Container Centralen) bezoeken waar zij aan business cases op supply chain gebied zullen werken. Tijdens een carrièredag presenteren potentiële werkgevers zich. Door middel van supply chain ‘speed dating’ gesprekken komen zij met de studenten in contact. De beslissing valt op de Nationale Distributie Dag in Breda, waar alle teams de laatste twee beslissende rondes spelen. Hier wordt ook de winnaar gehuldigd door de burgemeester van Breda en het Bavaria team dat eerder de professionals competitie van The Fresh Connection won.

Reageer op dit artikel