nieuws

PTV beleeft wereldpremière SmarTour

Distributie

PTV beleeft wereldpremière SmarTour
PTV beleeft wereldpremière SmarTour

Softwareleverancier PTV lanceert na een ontwikkelingstijd van drie jaar het nieuwe paradepaardje SmarTour. Het multi-user transportplanningsprogramma biedt de mogelijkheid om met een team van planners samen te werken in één systeem. SmarTour gaat het bekende Intertour op termijn vervangen.

Hans Bottelier, directeur van PTV Nederland verteld op de beurs Transport Logistic in München enthousiast over de nieuwe mogelijkheden van SmarTour. "Op basis van vragen uit de markt is dit product ontwikkeld. Onze Nederlandse klanten moeten alleen nog wel even geduld hebben. SmarTour komt na de zomer in Nederland op de markt." Op termijn moet de nieuwe software het bekende PTV planningsprogramma Intertour gaan vervangen. SmarTour kent veel meer mogelijkheden door het gebruik van nieuwe algoritmes en userinterfaces. "Klanten hoeven niet meer perse over een PTV database te beschikken. Met een SQL of Oracle database is nu ook een interface mogelijk", legt Bottelier uit.

 

Multi-user

De belangrijkste verbetering in de software is dat het een Multi-user systeem is geworden. Planners kunnen elkaars routes en klanten zien en hierdoor samenwerken of zendingen combineren en uitwisselen met andere standplaatsen. Het systeem beschikt over verschillende drag & drop functionaliteiten. Het systeem stelt de gebruiker ook in staat om de CO2 emmissies te calculeren en over te brengen naar andere systemen zodat het op de factuur of op de verzendbon kan worden afgedrukt. "In deze nieuwe schil zit 25 jaar ervaring", zo vat Bottelier het nieuwe product samen.

 

Besparingen uitrekenen

Lekkerland in Duitsland is ‘launching customer’ en bespaart door de implementatie van SmarTour tot 12 procent op de transportkosten. PTV biedt (potentiële) klanten de mogelijkheid om eigen transportdata te uploaden om te kunnen uitrekenen welke besparingen haalbaar zijn. SmarTour is een standaardproduct en verkrijgbaar vanaf een light-versie voor bedrijven met vijf personen tot een licentie met een paar duizend mensen.

 

Bekijk het filmpje om de ervaringen van Lekkerland te zien.

Reageer op dit artikel