nieuws

Flextronics verdacht in zaak gifcontainers

Distributie

Flextronics verdacht in zaak gifcontainers
Elf werknemers van Flextronics werden ziek in april 2009 na het lossen van gegaste containers.

Het Openbaar Ministerie in Maastricht heeft logistiek dienstverlener Flextronics in Venray bestempeld als verdachte naar aanleiding van een aangifte door FNV Bondgenoten wegens overtreding van de Arbowet. De vakbond deed aangifte nadat werknemers ziek waren geworden door giftige gassen afkomstig uit containers.

Het gaat volgens FNV Bondgenoten om elf werknemers die in april 2009 ziek waren geworden door giftige stoffen die waren vrijgekomen uit containers die Flextronics afhandelt.

 

Verhoor directeur
Justitie wil niet zeggen waar Flextronics precies van wordt verdacht maar bevestigde dat de directeur van het bedrijf binnenkort zal worden gehoord. Hij is overigens geen verdachte.

 

Bond verontwaardigd

FNV Bondgenoten laat op de website van Nieuwsblad Transport (NT) weten dat het verontwaardigd is omdat het onderzoek zo lang op zich laat wachten en omdat de directeur wist af te dwingen dat hij voor het verhoor informatie over het onderzoek krijgt overhandigd.

 

Betrouwbare verklaring

Het Openbaar Ministerie zegt dat de zaaksofficier heeft besloten stukken te overhandigen nadat de advocaat van het bedrijf daar om had gevraagd. Een woordvoerster zegt dat justitie ervan uit gaat dat de directeur een betrouwbare verklaring aflegt. "En zo niet, dan kunnen we dat wel ontrafelen".

Reageer op dit artikel