nieuws

G. Snel kiest boordcomputers met rijstijlassistentie

Distributie

G. Snel kiest boordcomputers met rijstijlassistentie
G. snel rust 200 trucks uit met boordcomputers van trimble transport & logistics, het voormalige punch telematix

Logistiek dienstverlener G. Snel België rust tweehonderd trucks uit met nieuwe boordcomputers die onder andere voorzien zijn van rijstijlassistent- en trucknavigatie-functionaliteit. Met deze oplossing wil het bedrijf haar transportprocessen verder verbeteren op het vlak van realtime-plannen en ecologisch verantwoord rijden.

De CarCube-boordcomputer die G. Snel Belgium Group heeft aangeschaft voor haar wagenpark zijn afkomstig van Trimble Transport & Logistics, het voormalige Punch Telematix.

 

Integratie planningssysteem

De keuze voor de CarCube werd ingegeven door de mogelijkheid die de logistiek dienstverlener heeft om de boordcomputer volledig te integreren met het planningssysteem, Ortec Transport & Distribution (TD).

 

Realtime informatie

De combinatie van de CarCube en Ortec TD zorgt ervoor dat de planners in het ritplanningssysteem altijd beschikken over realtime informatie vanuit de trucks, zoals de positie van de auto’s, de status van ritten en zendingen en de rij- en rusttijden van de chauffeurs. Op basis hiervan wordt de ritplanning zo efficiënt mogelijk samengesteld en kunnen de planners inspelen op actuele omstandigheden.

 

Minder CO2

De realtime informatie vanuit de CarCube biedt G. Snel ook voordelen op managementniveau. Het TMS (CatLogic) wordt bijgewerkt met actuele order- en statusinformatie die de boordcomputers onderweg registreren. Ook moet met CarCube een lager verbruik worden gerealiseerd, minder kilometers en daarmee een lagere CO2-uitstoot. G.Snel Belgium verwacht het systeem eind 2010 volledig operationeel te hebben.

Reageer op dit artikel