nieuws

Eurlings stelt eerste LZV voor Coca-Cola in gebruik

Distributie

Eurlings stelt eerste LZV voor Coca-Cola in gebruik
Eurlings coca-cola lzv

Minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat heeft vandaag in
aanwezigheid van John Brock, CEO Coca-Cola Enterprises, de eerste eco-combi officieel in gebruik gesteld. Dit is één van de initiatieven van Coca-Cola de komende jaren om de CO2-uitstoot naar beneden te brengen.

Minster Eurlings is verheugd dat Coca-Cola nu ook LZVs inzet voor het vervoer. "Dit initiatief bevestigt dat Coca-Cola de zojuist ontvangen ‘Lean and Green Award’ terecht heeft gekregen. Doordat Coca-Cola LZVs inzet wordt de omgeving gespaard en kan het transport duurzamer en goedkoper. Ik spreek de hoop uit dat vervoer per LZVs in de hele Europese Unie zal worden toegelaten en dat meer bedrijven het voorbeeld van Coca-Cola volgen en gebruik maken van deze duurzame vorm van wegtransport", aldus minister Eurlings.
 
Lichtere verpakkingen

Coca-Cola wil groeien als bedrijf maar tegelijkertijd haar CO2-uitstoot verkleinen. Daartoe neemt het tal van initiatieven, variërend van lichtere verpakkingen tot het reduceren van water- en energiegebruik. Met de ingebruikname van eco-combi’s zet Coca-Cola een vervolgstap in duurzame groei. De normale vrachtwagens rijden met 26 pallets, een eco-combi gaat met 38 pallets rijden. De ingebruikname van de LZV levert 20 procent reductie van CO2-uitstoot per vervoerde pallet op. Coca-Cola heeft de ambitie om op lange termijn 30 procent van haar volume te vervoeren met LZV’s.

   

[fotoalbum]

 

 

Reageer op dit artikel