nieuws

DailyFresh Logistics volop in ontwikkeling

Distributie

DailyFresh Logistics volop in ontwikkeling
DailyFresh Logistics volop in ontwikkeling

DailyFresh Logistics is de afgelopen jaren flink gegroeid. De logistieke onderneming, die in 1998 werd opgericht door de drie aandeelhouders Visbeen, Post-Kogeko en Norfolkline, heeft het in de groenten- en fruitsector tot marktleider op Engeland geschopt.

Daily Fresh doet meer dan alleen Engeland. Met het oog op de toekomst en het netwerk te vergroten werd in 2006 een op- en overslagcentrum gebouwd in Duinkerken. Hier worden goederenstromen uit Spanje, Frankrijk en Nederland gebundeld richting de UK. De ambitie om verder uit te breiden in Europa in 2008 groeide.   
  

Om dit waar te maken nam DailyFresh onder andere de activiteiten op Duitsland over van Int-Veen om zich daar te kunnen positioneren.

   

"Om de Duitse markt te bedienen hebben we gekozen voor twee nieuwe hubs in Venlo en Nieuw Amsterdam", zegt sales director Gert Noorderink van Dailyfresh Logistics.

 

Containerdienst
Naast de nieuwe markt Duitsland, die momenteel extra aandacht krijgt, gaat het bedrijf zich ook bezighouden met nieuwe projecten zoals een containerdienst Agadir-Marokko naar Duinkerken. Na een succesvolle proefvaart heeft DailyFresh een samenwerkingscontract getekend met de Marokkaanse rederij I.M.T.C.

    

In november zal deze lijndienst officieel van start gaan. Ook de proefvaart van de DailyFresh shortsea-verbinding vanuit Almeria in de haven van Duinkerken in april van dit jaar is goed verlopen, waarvoor het bedrijf nu de mogelijkheden onderzoekt om ook hier een reguliere verbinding te realiseren. "Daarnaast heeft de lijn van Bilbao naar Zeebrugge met RO/RO trailers onze aandacht en verder spreken we met Israël waar interesse is in onze service", aldus Noorderink.

 

Bron: AGF.nl 

Reageer op dit artikel