nieuws

Greencat is niet te koop!

Distributie

Greencat is niet te koop!
Greencat niet door Qualcomm te koop

Een opvallend persbericht rolt binnen: ‘Greencat is niet te koop’, aldus Henk Groeneveld. Qualcomm zou azen op overnamepartijen en noemde tegenover nieuwsdienst Merger Market Greencat én Transics. Waar Transics het zwijgen toedoet is eigenaar Henk Groeneveld van Greencat allerminst zwijgzaam.

Groeneveld reageert in het persbericht luid en duidelijk op de plannen van Qualcomm om in de gefragmenteerde boordcomputermarkt overnames te willen doen onder concurrenten, zoals TMS- en boordcomputerleverancier Greencat. Qualcomm zou overigens meer dan voldoende geld hebben om overnames te financieren, er is volgens een ING-analist acht miljard dollar aan overnamecash beschikbaar, zo is te lezen op De Tijd.be.

 

‘Geen hapje dat wordt opgepeuzeld’

Greencat werd als overnamedoel genoemd, net als het Belgische Transics en het Franse Masternaut. Maar als het aan Henk Groeneveld ligt gaan de plannen rondom Greencat, de IT dochter van de Groeneveld Group, niet door. "We hebben een prima basis voor groei in de nabije toekomst waar het aankomt op zowel autonome groei als zelfs door bedrijven over te nemen. Greencat is gewoon niet te koop, we zijn geen hapje om te worden opgepeuzeld, in tegendeel, we zijn liever zelf degene die van de maaltijd wil genieten."

 

Groeneveld in aanval tegen Qualcomm

Groeneveld verlaat in zijn statement zelfs de verdedigende linies door te spreken over ontevreden klanten van Qualcomm die serieus zouden overwegen om naar de oplossingen van Groeneveld te switchen. "We zijn niet echt verrast door de geruchten die Qualcomm nu in de markt brengt, zeker niet omdat we hebben begrepen dat hun eigen marktaandeel snel aan het dalen is."

Reageer op dit artikel