nieuws

DailyFresh Logistics koppelt BI aan TMS

Distributie

DailyFresh Logistics koppelt BI aan TMS
DailyFresh Logistics koppelt BI aan TMS

DailyFresh Logistics is aan de slag gegaan met een business intelligence (BI) oplossing van Redline Systems als aanvulling op het bestaande RoadRunner+ TMS, zo meldt TTM.nl . Het BI zorgt ervoor dat gebruikers van het TMS nu zelf analyses kunnen samenstellen, iets wat tot nu toe niet kon of gewoonweg te tijdrovend was.

 

Volgens Laurens Stuivenberg, ICT-manager bij DailyFresh Logistics was het ontsluiten van managementinformatie uit het TMS vaak een tijdrovende klus, mede vanwege de complexe databasestructuur van RoadRunner+. Stuivenberg: "We hebben ervoor gekozen om daarom nu vanuit het TMS de bestanden met adressen, stamdata, operationele en financiéle gegevens over te zetten naar een datawarehouse. Zo beschikken we over een samengestelde set data op basis waarvan we gemakkelijk onze eigen analyses kunnen maken."

 

Helikopterview over KPI’s

Volgens de ICT-manager geeft de BI-oplossing als analysetool een helikopterview over de diverse KPI’s waarbij bij afwijkende situaties kan worden ingezoomd tot de kern van het probleem zichtbaar is. DailyFresh werkt met diverse KPI’s, voor dagelijkse, wekelijks, maandelijkse en jaarlijkse analyses. "Per week bekijken we onder meer welke transporttypes zijn gebruikt", vertelt Stuivenberg. "Voor ons is bijvoorbeeld van belang hoeveel trailers er begeleid en hoeveel onbegeleid naar Engeland zijn gegaan."

 

Bron: TTM.nl

Reageer op dit artikel