nieuws

GreenCat introduceert nieuw TMS concept

Distributie

GreenCat introduceert nieuw TMS concept
TMS

Alleen met een adaptieve TMS oplossing kun je volgens GreenCat overleven. Deze ICT-specialist ontwikkelde daarom de eerste Business Rule Engine voor Transport Management Systemen (TMS) in de laatste release van haar TMS Cat4RoadHaulier.

 

Automatiseerder GreenCat – onderdeel van de Groeneveld Groep – heeft daarmee een eigen visie op het gebruik van TMS in de praktijk. Deze visie is gebaseerd op wat zij noemt het ‘executiemodel’. Dit betekent dat de tijd van de statische dossieradministratie voorbij is. Met andere woorden, een TMS moet zich aan de realiteit van de transporteur en de markt aan kunnen passen. De rigiditeit van traditionele systemen werken het overlevend vermogen van de transporteur niet in de hand. Transport management moet centraal gebruik gaan maken van workflow management en de mogelijkheden die de techniek met zich brengt omzetten in financieel voordeel.

 

 

 

Aanpassen

De markt verandert snel en het einde van de economische crisis is nog niet in zicht. Als een TMS zich niet kan aanpassen, kan een onderneming moeilijk met de veranderende markt mee veranderen. TMS software moet zich leren aan te passen aan nieuwe realiteiten. Business rules of processen veranderen vaker dan de rest van de TMS software. De nieuwe business rule engine maakt van deze business rules een los stukje intelligentie, dat eenvoudig en met regelmaat door TMS gebruikers kan worden aangepast, zonder tussenkomst van een programmeur.

 

Regels

Door dit aanpassend vermogen van het TMS is de gebruiker in staat de software zaken te laten beslissen op basis van veranderende regels. Deze regels zijn in de praktijk vaak complex en berusten op ervaring van mensen. Door ze onder te brengen in de business rule engine worden complexe problemen ondergebracht in begrijpelijke en generieke logica. Volgens GreenCat past deze ontwikkeling volledig in de trend van steeds intelligenter wordende applicaties, waarop tevens de ontwikkelvisie en roadmap van het TMS Cat4RoadHaulier is gebaseerd.

Reageer op dit artikel