nieuws

H&S vervangt boordcomputers complete wagenpark

Distributie

H&S vervangt boordcomputers complete wagenpark
GreenCat levert boordcomputer aan H&S

H&S Group in Barneveld heeft GreenCat in Gorinchem de opdracht gegeven voor levering en implementatie van nieuwe boordcomputers voor het volledige wagenpark. Na een gezamenlijke inbouwoperatie moeten alle tanktrucks van de logistiek dienstverlener vanaf begin 2009 met het systeem gaan rijden.

Bij H&S, gespecialiseerd in bulktransport van vloeibare levensmiddelen, kwam vervanging van de boordcomputers aan de orde omdat de bestaande systemen niet meer aansloten bij de ingebruik zijnde TMS- en planningsystemen. Als deze gekoppeld zijn aan de juiste boordcomputer kunnen ze de thuisbasissystemen van elk voertuig real-time op activiteitenniveau monitoren.

 

Verbetering track&trace

Voor de Barneveldse logistiek dienstverlener biedt dat belangrijke voordelen, onder meer op het vlak van intermodale track&trace, maar ook de service aan klanten kan dankzij de constante en gedetailleerde informatiestroom tussen voertuig en thuisbasis aanzienlijk worden opgevoerd.

 

GPRS-communicatie

H&S kan straks met de nieuwe TopIQ boordcomputer van GreenCat gebruik maken van kostenefficiënte communicatie via GPRS. Toch was niet alleen techniek doorslaggevend bij de keuze voor dit type boordcomputer stelt Feike Molema, Business Unit Director binnen H&S Group. "Een boordcomputersysteem kies je voor een hele lange periode, dus we gingen niet over één nacht ijs. GreenCat maakt gebruik van prima technologie. Het onderscheid zie je echter op detailniveau, bijvoorbeeld de kwaliteit van de navigatie van deze boordcomputers."

 

Reageer op dit artikel