nieuws

Goede tijden voor boordcomputer-, TMS- en WMS-leveranciers

Distributie

Goede tijden voor boordcomputer-, TMS- en WMS-leveranciers

Verkopers van boordcomputers, TMS- en WMS-oplossingen beleven nog steeds goede tijden. Een rondje langs enkele leveranciers leert dat TANS de verkopen van het Talis TMS flink heeft zien stijgen in de eerste zes maanden van 2008. Ook Transics, leverancier van boordcomputersystemen heeft in deze periode een flinke omzetstijging laten zien.

 

Met de beurs ICT & Logistiek in het vooruitzicht (30 september-3 oktober) is dat natuurlijk een mooie opsteker voor deze bedrijven. En de goede prestaties van de leveranciers laten tegelijk ook zien dat de twee jaar geleden ingezette toename aan investeringen nog niet ten einde is, ondanks de recente berichtgeving over een afkoelende economie. Warehouse- en transportmanagement leverancier

 

Zeventien nieuwe klanten 

TANS heeft dit jaar tot nu toe zeventien nieuwe klanten gevonden, vier daarvan zijn Belgisch. Mede door de groei van het aantal klanten is het verkoopteam van TANS ook uitgebreid. Op stapel staat een nieuw Talis WMS, dat vanaf 1 oktober officieel wordt gelanceerd. In de nieuwe release van dit product kunnen de opslag en handlingactiviteiten automatisch worden gefactureerd volgens verschillende methoden. De WMS-module kan zelfstandig worden gebruikt, maar het is ook mogelijk om de inslag- en uitslagmutaties vanuit het TMS te doen.

 

Transics boert ook goed

Leverancier van fleetmanagementoplossingen Transics heeft net als TANS een prima eerste halfjaar achter de rug. De omzet steeg in de eerste zes maanden van 2008 met 34 procent ten opzichte van de eerste zes maanden in 2007. Ook het nettoresultaat steeg licht. Aan de groei in het eerste halfjaar lagen verschillende zaken ten grondslag, waaronder de lancering van het nieuwe backoffice platform TX-Connect. Een flink deel van de groei van het bedrijf kwam voor rekening van verkoop in tien nieuwe landen. De verkopen buiten de Benelux en Frankrijk groeiden met 56,3 procent ten opzichte van 2007. Transics lanceerde ook een nieuwe boordcomputer, de TX-Max, waarin nog meer functies zijn opgenomen die het de chauffeur makkelijker moeten maken gegevens bij te houden en te managen.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel