nieuws

Rensa verhuist logistiek van Didam naar Doetinchem

Distributie

Rensa verhuist logistiek van Didam naar Doetinchem
Rensa

Technische groothandel Rensa uit Didam verhuist haar distributie naar industrieterrein Verheulsweide in Doetinchem. Rensa huisvest zich daar in het voormalige magazijn van slijterij Mitra dat begin dit jaar verhuisde naar Doesburg. Reden voor het betrekken van een extra pand is ruimtegebrek, meldt dagblad De Gelderlander.

“Het bedrijf groeit”, zegt directeur Louw Fokkinga, die zegt dat het hoofdkantoor in Didam blijft. “Op termijn is te voorzien dat de bedrijfsruimte te klein wordt. Na gesprekken met de gemeente Doetinchem was het nieuwe bedrijventerrein in Wehl een uitwijk mogelijkheid. Omdat de aanleg nog moet beginnen, duurt ons dat te lang. Maar het gebouw van Mitra is een prima oplossing.”

 

Bereikbaarheid snelweg

Het voordeel van de nieuwe plek is volgens Fokkinga dat de snelweg A18 snel kan worden bereikt. Het oude Mitra-terrein is vijftigduizend vierkante meter groot. Daarvan is twintigduizend vierkante meter bebouwd.

De bedoeling is dat het laden van de vrachtauto’s op het nieuwe terrein gebeurt. Op de nieuwe locatie vestigt Rensa het logistieke kantoor en wordt tevens een deel van het assortiment opgeslagen.

 

Verbouwing

Rensa huurt het terrein en de bebouwing vanaf 1 oktober maar is nu al bezig met een verbouwing. Fokkinga verwacht dat de nieuwe plek vanaf begin volgend jaar in gebruik wordt genomen en dat de distributie, inclusief het kantoor logistiek, er vanaf mei zit.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel