nieuws

Barge Center Waalhaven schaft reachstacker aan

Distributie

Barge Center Waalhaven schaft reachstacker aan
Waalhaven Groep kiest voor reachstacker van Hyster

Barge Center Waalhaven in Rotterdam heeft de nieuwste reachstacker van Hyster, de RS45-31CH, aangeschaft. De Waalhaven Group, waar het Barge Center onderdeel van is, koos voor deze 31 tonner omdat de truck volgens Hyster een echt ‘werkpaard’ is, zich betrouwbaar toont en een hoge productiviteit heeft.

De reachstacker beschikt over een motor van 365 pk. De snelheid van de uitschuifbare boom van de truck is hoog. Rob van Dijk, terminal manager Barge Center Waalhaven, is daarnaast met name te spreken over het ergonomische ontwerp van de truck en “bovendien”, zegt Van Dijk, “is het een genot om er mee te werken.”

 

Referentiebezoeken

Barge Center Waalhaven beschikte in zijn vloot al over enkele empty containers handlers trucks en reachstackers van een ander merk. Voor dat uiteindelijk de keuze viel op de nieuwe Hyster reachstacker zijn er diverse referentiebezoeken geweest aan andere sites waarbij gesproken is met de chauffeurs over de eigenschappen van de machine.

Voor Barge Center Waalhaven gaf bij de definitieve keuze voor Hyster de doorslag, het feit dat de productieplaats van de reachstacker in Nijmegen zich bevindt recht tegenover het centrale onderdelen magazijn van leverancier Barloworld. Barge Center Waalhaven beschouwt dat als een groot voordeel omdat de service en levering van eventuele onderdelen een stuk accurater zal zijn.

 

Ergonomische cabine

Daarnaast viel de ergonomische cabine die veel comfort biedt aan de chauffeur in goede aarde bij de mensen van de Rotterdamse haventerminal. In deze zogeheten vista cabine met 360 graden zicht bevindt zich een stoel met een extra hoge rugleuning voor de chauffeur. De cabine kan verder zowel 900 millimeter voorwaarts als achterwaarts worden geschoven. Dit sliding cab-principe bevordert voor de chauffeur het zicht en het comfort.

 

Barge Center Waalhaven:

Barge Center Waalhaven maakt onderdeel uit van de internationaal opererende Waalhaven Group. Waalhaven is een container terminal bedrijf van zowel lege als volle containers. Barge Center Waalhaven organiseert voor de klant het transport van volle en lege containers zowel over spoor, weg als zee.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel