nieuws

Van Uden wil mega hub in Haaften

Distributie

Van Uden wil mega hub in Haaften
Van Uden wil mega hub in Haaften

Containerbinnenvaart operator Van Uden wil een hub voor de binnenvaart aanleggen in Haaften. Het Rotterdams Havenbedrijf had al eerder plannen om grote binnenvaart schepen direct van de terminals landinwaarts te brengen en daar via een hub te verspreiden, maar had hiervoor de locatie Alblasserwaard in gedachten.

Van Uden is van mening dat de hub beter verder langs de Rijn geplaatst kan worden en vindt Haaften daar de beste plek voor. Haaften ligt op de kruising van de belangrijkste Noord-Zuid en Oost –West verbindingen van Nederland. Verder ligt Haaften op de weg naar Duitsland aan de A15.

 

Geen vergunning

Door een grote hub te bouwen, wil het bedrijf in 2010 350.000 containers van de weg afhalen en zo het aantal files rond Rotterdam verminderen. De containeroperator heeft in Haaften in de vluchthaven voor de binnenvaart “de Kerkerwaard” al elf hectare gereserveerd met een kade van 150 meter. Van Uden probeert al jaren deze container terminal van de grond te krijgen maar heeft de vergunningen nog niet rond.

 

Uitwijken naar andere steden

Henk Bakker, directeur Van Uden, hoopt dat er nu haast gemaakt gaat worden met de vergunningen nu het duidelijk is dat de haven van Rotterdam belemmerd wordt in de groei door de infrastructuur rond de stad. Bakker: “Met deze mega hub komt er tenminste een beetje schot in de zaak met het verlichten van het wegennet rond Rotterdam, want anders moeten de zeeschepen dan toch echt naar Antwerpen of Amsterdam gaan uitwijken, want de haven van Rotterdam is toch echt aan zijn limiet!”

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel