fotoreportage

Bloemen voor vijf winnaars Groene Hub-prijsvraag

Distributie

Bloemen voor vijf winnaars Groene Hub-prijsvraag

De vijf prijswinnaars van de Groene Hub-prijsvraag van de Stadsregio Arnhem-Nijmegen werden afgelopen vrijdag tijdens een netwerkbijeenkomst in Lent bij Nijmegen voorgesteld aan het publiek. Ook was er tijdens de bijeenkomst ruimte voor discussie met boegbeelden uit de logistiek over de toekomst van stedelijke distributie.

Het is al enige tijd bekend dat de vijf consortia Combipakt, Binnenstadservice, Koninklijke Rotra, D.J. Middelkoop en IT-bedrijf Thunderbuild er volgend jaar met uiteenlopende bundelprojecten voor gaan zorgen dat het vrachtverkeer in de regio Arnhem-Nijmegen efficiënter en schoner wordt.

Half miljoen euro

Om dit te realiseren is een bedrag van 575.000 euro, bedoeld als ‘financiële prikkel’, door de Stadsregio Arnhem-Nijmengen verdeeld over deze vijf prijswinnaars, die maandag in Lent bij Nijmegen niet alleen hun duurzame bundelingsoplossingen presenteerden maar ook in de bloemen werden gezet door de jury van de Groene Hub-prijsvraag.

Discussie over verdienmodellen

Daarnaast was er ook ruimte voor discussie over het thema stedelijk distributie tussen regionale en lokale bestuurders, wetenschap en vertegenwoordigers vanuit de transportwereld, TLN-voorzitter Arthur van Dijk, en verladerskant in de persoon van Tom Tillemans (Heinz en tevens ambassadeur Lean and Green). Inzet van de discussies was vooral de verdienmodellen achter de stedelijke distributieprojecten en de financiering daarvan en hoe lossen we het probleem op van die vermaledijde

‘last mile’ in binnensteden en ook woonwijken.

Reageer op dit artikel