blog

Kennis(sen) stelen of kennis(sen) delen?

Distributie

Kennis(sen) stelen of kennis(sen) delen?
Hessel Visser linkedin Logistiek

Regelmatig komen bij mij via LinkedIn uitnodigingen binnen van allerlei onbekende personen. Hoe komt dat nu? Misschien omdat ik al veel contacten heb? Als iemand veel bezit, is de kans ook groot dat je in het vizier van dievengildes komt. Het is de vraag wat ze er eigenlijk mee willen?

Over de etiquette, die achter LinkedIn zou moeten zitten, heb ik al eerder een blog geschreven met de titel: LinkedIn of Linked out Doe het Lean en Clean.

  

Waarom steelt men zo graag?

Wat wil men met al die contacten? Veel headhunters zijn bijvoorbeeld geïnteresseerd in contacten. Dat lijkt leuk. Veel mensen blijken daar echter een ontzettende hekel aan te hebben. Ze verdienen er goud geld mee en delen dat zeker niet met diegene die hun van dat contact voorziet. Wees daarom uiterst voorzichtig met het accepteren van de juiste personen.

     

Door te delen inspireer je anderen

Toch ben ik een voorstander om veel met elkaar te delen. Door de berichten op Twitter (twitter.com/hesselvisser) en LinkedIn (linkedin.com/in/hesselvisser) geef ik graag interessante berichten door. Ook op mijn website geef ik veel informatie door over diverse presentaties en publicaties (www.hesselvisser.nl). Na jaren ervaring ben ik op een leeftijd gekomen dat je kennis moet doorgeven aan een nieuwe generatie. Door mijn lezingen en lessen op diverse opleidingen aan hogescholen en universiteiten heb ik gemerkt dat daar veel interesse voor is.

      

De kennis en ervaring in ons land moeten we veel meer delen. Op die wijze geef je inspiratie door om eens anders naar onderwerpen te kijken. Zo probeer ik opmerkelijke zaken in een serieuze tweet te zetten. Gezien het grote aantal clicks blijkt daar zeker behoefte te zijn. Hoort en zeg het op een serieuze manier voort.

      

Door te delen valt er minder te stelen     

Gelukkig zijn daar veel mogelijkheden voor. Zo organiseert de vLm veel bedrijfsbezoeken en organiseert ook veel discussiebijeenkomsten. Op dinsdag 22 november wordt er bij SEW eurodrive (voorheen Vector Aandrijftechniek) weer een interesse bijeenkomst gehouden van de community Lean Six Sigma met als thema: Lean Six Sigma Tools of Filosofie. Daar is het de plaats om kennis te delen. Door daar open over de onderwerpen van gedachten te wisselen verspreiden we interessante onderwerpen met elkaar. Daar kennis(sen) te delen is er geen noodzaak meer tot stelen. Hoop dat er nog veel meer mensen hierdoor geïnspireerd raken om te schrijven over hun eigen ervaringen. Kom en deel ook uw kennis op een eerlijke manier.

Reageer op dit artikel