blog

Wachten op Microsoft Transport 2008

Distributie

Hoe snel kunt u Microsoft Office installeren? Twintig minuten? En wat krijgt u daarvoor: een direct werkend set applicaties waar u heel veel mee kunt en waarin zeer veel functionaliteit is opgesloten.

Standaard, maar snel aan te passen naar vrijwel iedere wens. En open, zodat talloze andere leveranciers er aanvullende producten voor hebben gemaakt.

Hoe anders is het met transportsoftware: langdurige en kostbare installaties die zelfs voor de leverancier al heel lastig zijn. En beperkte, nauwelijks aan te passen functionaliteit. En meestal al helemaal niet open: voor alles heeft u de leverancier nodig.

Natuurlijk zijn er verschillen tussen bijvoorbeeld Excel en een transport management systeem (TMS). Een goed TMS heeft functies voor order entry, tarieven, beheer van bedrijfsmiddelen zoals trekkers, opleggers en chauffeurs, het (grafisch) koppelen van de orders aan de middelen of eventueel charters, een inkoopadministratie en facturatie. En dat alles het liefst heel eenvoudig en open, zodat een koppeling voor elektronische opdrachten makkelijk is te realiseren, uw boordcomputers voor 2-weg communicatie kunnen worden gekoppeld u uw opdrachtgevers via web en E-mail kunt informeren.

 

Een goed TMS heeft dus specifieke procedures ingebouwd om uw logistieke processen te ondersteunen. Maar wel generiek, zodat bijvoorbeeld omkoppelen, bijladen of gedeeltelijk uit- of incharteren probleemloos en overzichtelijk mogelijk zijn. Helaas is dit nog een droom, al doen veel leveranciers u graag geloven dat zij het wel voor elkaar hebben. Wellicht nog even wachten op Microsoft Transport 2008?

 

Jan Vieveen, PER

vieveen@per.nl

Reageer op dit artikel