artikel

Belgische Bubble Post start in Amsterdam en Utrecht

Distributie

Belgische Bubble Post start in Amsterdam en Utrecht

De Belgische stadsdistributeur Bubble Post gaat vanaf september de stadscentra van Nederland met de fiets bedienen vanuit depots aan de rand van de stad. De Belgen starten met Amsterdam en Utrecht.

Bubble Post, dat in 2012 in Gent het levenslicht zag, wil e-commercebedrijven lokaal ook lokaal same day delivery-diensten gaan aanbieden. Tot nu toe was de stadsdistributeur alleen actief in de Belgische steden Oostende, Sint-Niklaas, Antwerpen, Brussel, Kortrijk, Brugge, Mechelen en Leuven.

Kapitaalsinjectie 2,3 miljoen

In september komen daar dankzij een extra kapitaalsinjectie van 2,35 miljoen euro – afkomstig van het investeringsfonds PMV van de Belgische overheid – nog Hasselt, Bergen, Charleroi, Namen en Luik bij.

Rotterdam en Breda volgen

Ook volgen de komende maanden de vijf Nederlandse steden, meldt de Vlaamse krant De Morgen. In eerste instantie dus Amsterdam en Utrecht en begin november volgen ook Rotterdam, Breda en Eindhoven. E-commerce website Twinkle meldt vrijdag dat de stadsdistributeur begint met leveren van pakketjes van kantoorgroothandel Staples.

Kiala en Nespresso

Bubble Post werkt volgens een bekend stadsdistributie-principe: vanuit depots aan de randen van de steden worden dagelijks, zo meldt de stadsdistributie, duizenden pakketjes per elektrische fiets en elektrische bestelwagen afgeleverd, onder meer voor Kiala, Vente Exclusive, Nespresso en lokale ondernemers en horecaleveranciers. Zestig tot zeventig procent gaat per fiets. “Lokale ondernemers, waaronder e-commercebedrijven, kunnen met onze dienst op de dag van bestelling orders gaan afleveren in hun stad”, zegt Yan Ketelers tegen Emerce. “We verzorgen de first mile, de last mile en de only mile.”

Onderscheidende positie

In Nederland verwacht de stadsdistributeur, die inmiddels 65 mensen in dienst heeft, een onderscheidende positie in te kunnen nemen ten opzichte van de concurrentie. “In andere landen, zoals Nederland, bestaan wel lokale fietskoeriers, maar zij bieden vaak geen depot of koeling aan”, zegt woordvoerder Yan Ketelers tegen De Morgen.

Doorontwikkeling software

Daarnaast zal Bubble Post lokale orders binnen twee uur afleveren. De kapitaalinjectie wordt behalve voor internationale expansie ook gebruikt voor de doorontwikkeling van het softwaresysteem. “Op termijn kunnen we op zeven minuten nauwkeurig vertellen wanneer een order aankomt.” Bubble Post wil zijn software op enig moment ook commercieel gaan aanbieden op de markt.

Uitbreiden naar Wallonië en Barcelona

De startup verwacht dit jaar een omzet van twee miljoen euro te realiseren. Winst zit er, zo meldt De Morgen, nog niet in omdat de opbrengsten gelijk in het bedrijf worden geïnvesteerd. Naast Nederland wil Bubble Post ook op korte termijn uitbreiden naar Barcelona en Wallonië.

Lees ook:

Topsector Logistiek haakt aan bij Green Deal Stadslogistiek

Bpost neemt meerderheidsbelang in CityDepot

Reageer op dit artikel