artikel

Kaefer verbetert vlootbeheer en biedt realtimeopvolging

Distributie

Kaefer verbetert vlootbeheer en biedt realtimeopvolging

Kaefer België doet voortaan een beroep op Suivo, het trackingsysteem van GEO Solutions. Met Suivo Vehicle Tracking, dat hun vorige systeem vervangt, beschikt Kaefer over een flexibel beheerinstrument om zijn vloot doeltreffend in goede banen te leiden. Voortaan kan het bedrijf zich dan ook beter toespitsen op zijn kerntaak: klanten vernieuwende oplossingen bieden. Kaefer zal het trackingsysteem installeren in 76 voertuigen in de Benelux: 51 in België en 25 in Nederland.

– tekst van de leverancier –

Kaefer werkt internationaal en tegelijkertijd lokaal, en heeft drie regionale kantoren in de Benelux. Vanuit deze vestigingen biedt de onderneming haar klanten verschillende soorten activiteiten en diensten. Het bedrijf wil zijn administratie zo gestroomlijnd mogelijk houden om zo zijn operationele kosten het liefst zo veel mogelijk te drukken. Zo was er bijvoorbeeld tot nu toe geen afzonderlijke fleetmanager die de vloot beheerde. Met de jaren nam de hoeveelheid werk almaar toe, waardoor het bedrijf voor een heuse uitdaging kwam te staan; ofwel moest het bedrijf op zoek naar een fleetmanager ofwel moest het nagaan hoe het de werklast kon optimaliseren met nieuwe en geavanceerde hulpmiddelen.

Kaefer koos uiteindelijk voor de tweede optie: een nieuw trackingsysteem kon een antwoord bieden op de operationele uitdagingen, het bedrijf een beter inzicht geven in zijn vloot en de zoektocht naar een bijkomende fleetmanager overbodig maken.

Realtimegegevens en flexibele rapporten

Dankzij het trackingsysteem Suivo kan Kaefer voortaan de activiteiten van zijn mobiele teams in realtime opvolgen en indien nodig analytische gegevens over de vloot raadplegen. Het tijdsregistratiesysteem wordt aangesloten op de ‘black box’ van Suivo. Zo werkt het tracking systeem als soort ‘mobiele prikklok’ en registreert alle benodigde informatie voor de berekening van de mobiliteitsvergoeding.

Vanessa Verstraeten, management assistant en belangrijkste gebruiker van het systeem, legt uit: “We waren gewend aan een rigide trackingsysteem. Dat je met Suivo flexibele rapporten kunt aanmaken dankzij de Report Wizard, was dan ook een erg aangename verrassing. We waren ook behoorlijk onder de indruk van de heel gedetailleerde kaarten. We hebben het gevoel dat we voortaan echt kunnen zien hoe het er op het terrein aan toe gaat.”

Kaefer koos Suivo als beste programma uit een lijstje met acht verschillende aanbieders. “Bij de livedemonstratie van het systeem leek het team van dat bedrijf het best te begrijpen wat we eigenlijk wilden. Ze konden meteen een antwoord geven op onze vragen en bekommernissen. We vinden het heel belangrijk om met een partner in zee te gaan die onze noden begrijpt en die ook ernstig neemt”, zo verduidelijkt Johan Buys, business unit manager bij Kaefer België.

Pluspunten van het trackingsysteem

Kaefer noent de volgende poluspunten van het trackingsysteem:

  • Betere beslissingen dankzij de eenvoudige toegang tot realtimegegevens over de vloot
  • Overzichtelijke geschiedenis van de vlootactiviteiten
  • Administratie kost minder werk
  • Lager brandstofverbruik door betere controle van niet-actieve voertuigen
  • Betrouwbare gegevensregistratie: turn-by-turn, intervallen van 1 min. en start- en stopmomenten
  • Actuele kaarten: 2D-stadskaarten geven precieze gegevens over de locaties en routes
  • Module voor automatisch onderhoud van de voertuigen verhoogt de levenscyclus van de vloot
Reageer op dit artikel