artikel

Ewals Cargo Care past TLNplanner toe

Distributie

Ewals Cargo Care past TLNplanner toe

Ewals Cargo Care is al meer dan honderd jaar actief in de logistiek. Het familiebedrijf, opgericht in 1906, wordt inmiddels aangestuurd door de vierde generatie Ewals. Het bedrijf is gebruiker van TLNplanner sinds het pakket op de markt verscheen.

– tekst van de leverancier –

Bij de firma zijn 1.600 medewerkers dagelijks verantwoordelijk voor ruim 5.000 transportorders, binnen én buiten Europa. Met een eigen intermodale vloot van 3.000 Mega Huckepack trailers, kraanbare hoogvolume trailers, is Ewals in staat om duurzame en kostenefficiënte transportoplossingen aan te bieden.. Om de routes voor het transport te berekenen, kwamen zij terecht bij de standaard routeplanner TLNplanner DVD. De schijven werden lokaal geïnstalleerd en de jaarlijkse updates zorgden voor veel werk voor de IT-manager en de IT-afdeling. Met de komst van TLNplanner internet werd de stap gezet naar internet. Hiermee kan iedere gebruiker gemakkelijk en snel van updates worden voorzien want binnen TLNplanner internet vinden deze namelijk automatisch plaats. De administrator van Ewals Cargo Care kan daarnaast via de online klantenservice zelf de licenties beheren en toewijzen.

Inzet routeplanner

Ewals Cargo Care zet TLNplanner internet in voor de dagelijkse routeplanning, waaronder het berekenen van kilometers en routes. Het combineren van laadplaatsen tot een efficiënte route is een uitkomst voor onder andere het groupagevervoer. Er wordt een groot aantal adressen in planner geladen en deze zorgt voor de meeste optimale route. Na de routeoptimalisatie is het mogelijk om routes eventueel handmatig aan te passen.

Planning zonder een vaste werkplek

Het grootste voordeel van de TLNplanner internet is dat het perfect past binnen het complete concept van Ewals Cargo Care, waarbij planners niet gebonden zijn aan een vaste werkplek. Ze maken gebruik van een private cloud en hebben hiervoor de beschikking over twee datacenters in België. Daar draaien alle key business-applicaties. TLNplanner internet is te benaderen via de public cloud.

Binnen de Europese organisatie heeft het bedrijf planners die niet altijd op hetzelfde kantoor zitten. Met het programma kunnen voertuiginstellingen, profielen en routes worden opgeslagen waardoor deze online opvraagbaar zijn. Hierdoor zijn de gebruikers flexibeler en altijd en overal in staat hun werk te doen. De planners uit Nederland gaan bijvoorbeeld regelmatig naar Zweden toe. Hier aangekomen kunnen zij zoals gewend inloggen, waarbij ze direct toegang hebben tot het exacte voertuigprofiel de afleveradressen en overige instellingen zoals zij die hebben opgeslagen binnen het programma. Ook de planners uit Roemenië en Tsjechië die in Nederland op werkbezoek zijn kunnen gewoon via internet inloggen en vervolgens vanuit Nederland de planning verzorgen. Met TLNplanner internet maakt het dus niet uit waar men aan het werk is, zolang er maar een internetverbinding aanwezig is kan de planner al zijn werkzaamheden binnen de routeplanner vervullen.

Tijdwinst tijdens het plannen

Een ander voordeel voor Ewals is de tijdwinst tijdens het plannen. Dit ziet er in de praktijk als volgt uit; planners kunnen al hun afleveringsplaatsen willekeurig invoeren, TLNplanner zet alle adressen in een logische volgorde waardoor de meest efficiënte route wordt berekend. Daarbij houdt plannerpakket rekening met planningsvoorwaarden zoals het voertuigprofiel, tolkosten, tijdvenster en zelfs last minute wijzigingen waardoor er een tussenpunt kan worden toegevoegd. Vooral bij het groupage transport is dit een enorm voordeel.

Ewals Green Care

De Network Excellence Center(NEC)-engineers van Ewals Cargo Care maken ook gebruik van de TLNplanner-functionaliteiten tolscenario’s en CO2-reductie. Het bedrijf neemt deel aan het Lean and Green-project, een stimuleringsprogramma vanuit de overheid om organisaties door te laten groeien naar een hoger duurzaamheidsniveau door maatregelen te nemen die niet alleen kostenbesparingen opleveren, maar tegelijkertijd milieubelasting reduceren. De NEC-engineers berekenen met behulp van TLNplanner internet de transportroute, de tolkosten en de CO2-uitstoot.

Ewals Cargo Care maakt naast TLNplanner internet ook gebruik van andere PTV-producten zoals PTV xServer. Dit is geïntegreerd in het eigen planpakket iPlan. Deze oplossing maakt het mogelijk om naast routelijsten als platte tekst, ook kaarten bij te voegen.

Reageer op dit artikel