artikel

Uitbreiding Combi Terminal Twente in gebruik genomen

Distributie

Uitbreiding Combi Terminal Twente in gebruik genomen

Prins Willem Alexander heeft donderdag officieel de uitbreiding van de Combi Terminal Twente in Hengelo geopend. De uitbreiding omvat een verlenging van de kade en een uitbreiding van het terrein van 26.000 vierkante meter naar 125.000 vierkante meter. Hierdoor kan CTT de huidige vervoerde hoeveelheid containers verdubbelen tot 100.000. Ook beschikt de terminal nu over een automatische ingangstraat.


De kroonprins verrichtte in de stromende regen de opening met een druk op een grote rode knop. Daardoor viel een groot doek naar beneden, waarmee de opening een feit was, meldt RTV Oost. Na de opening kreeg de kroonprins een rondleiding door de vernieuwde terminal.

Kade is vijf keer zo groot
De kade van de containeroverslag is verlengd, waardoor het terrein vijf keer zo groot is geworden. Bij de opening waren ook Commissaris van de Koningin Bijleveld van Overijssel en burgemeester Kerckhaert van Hengelo aanwezig.

CTT ontlast Randstad
Combi Terminal Twente (CTT) verlaadt en vervoert zeecontainers. Het transport vindt voornamelijk plaats over het water. Daarnaast biedt CTT voor- en natransport van de containers over de weg. CTT verzorgt iedere dag één of meerdere afvaarten van de haven van Rotterdam naar Hengelo en vice versa.
Ook vervoer naar de havens van Amsterdam en Antwerpen behoort tot de mogelijkheden. Door vervoer over water kan het wegennet in en rond de Randstad ontlast worden.

Duitsland belangrijk verzorgingsgebied
Het containervervoer over de weg vindt voornamelijk plaats over een korte afstand. Van de containers die vervoerd worden gaat een groot deel over de Duitse grens, een belangrijk verzorgingsgebied voor CTT.

CTT kende opstartproblemen
CTT is niet onomstreden, meldt RTV Oost. Zo waren er vanaf de start in 2001 problemen tussen de transportbedrijven en gemeente Hengelo over de hoogte van de havengelden. In die periode dreigden de transporteurs zelfs de overslag van containers te verplaatsen naar een andere locatie in Twente.

Geluidsoverlast
In 2008 tekenden omwonenden van de terminal bezwaar aan tegen uitbreidingsplannen omdat ze vooral bang waren voor nog meer geluidsoverlast. De Raad van State bepaalde echter dat de woningen geen belemmering konden zijn voor de uitbreidingsplannen, omdat ze op een industrieterrein staan.

Reageer op dit artikel