artikel

Farm Trans verwerkt direct onderweg gescande documenten

Distributie

Farm Trans verwerkt direct onderweg gescande documenten
FarmTrans

Softwareleverancier I-TeQ en Trimble, ontwikkelaar en leverancier van de CarCube-boordcomputer, hebben hun krachten gebundeld en een succesvolle koppeling gerealiseerd van de boordcomputers met het logistieke softwaresysteem Mitoz.

– Tekst is aangeleverd door de leverancier –

 

Door de koppeling is het voor chauffeurs onder andere mogelijk documenten aan boord in te scannen waardoor deze direct daarna op kantoor beschikbaar zijn. Hierdoor kunnen deze documenten snel en efficiënt worden uitgelezen en administratief worden verwerkt. Daarmee wordt de dossiervorming efficiënter alsmede het hele factureringsproces aanzienlijk versneld.

 

Schaalbaar

De software van CarCube en het Mitoz-systeem zijn voor beide volledig schaalbaar. Het grote voordeel van het schaalbare concept is dat nagenoeg alle wensen en eisen van de klant invulbaar zijn. Verder is het een voordeel dat beiden systemen mee kunnen groeien met de nieuwste ontwikkelingen en technologieën. Iets dat in deze roerige economische tijden ook niet geheel onbelangrijk is. Deze koppeling is ontwikkeld voor Farm Trans, een logistiek dienstverlener die gespecialiseerd is in het vervoer van organische grondstoffen (zowel bulk als verpakt) door heel Europa. Van oorsprong heeft Farm Trans een sterk distributienetwerk voor geconditioneerde groepagevrachten en maakt zij daarbij gebruik van een moderne vloot geïsoleerde onderlossers.

 

Bij een dergelijke logistieke onderneming is het gebruik van schaalbare, stabiele en gebruiksvriendelijke software van groot belang. Farm Trans maakt al 10 jaar gebruik van de producten en diensten van I-TeQ. Dit heeft geresulteerd in een zeer uitgebreide variant van de logistieke productlijn Mitoz zoals deze wordt ontwikkeld en geïmplementeerd door de leverancier. Als aanvulling op het Mitoz-systeem werd gezocht naar een geschikte oplossing voor het vraagstuk met betrekking tot boordcomputers waarbij een sluitende integratie een vereiste was. Farm Trans heeft daarom, na een uitgebreide en succesvolle testfase, ervoor gekozen gebruik te gaan maken van de CarCube. Naar aanleiding hiervan heeft I-TeQ de koppeling tussen beide systemen gerealiseerd.

 

Nieuwe mogelijkheden

Door de goede samenwerking tussen Trimble en I-TeQ is deze koppeling in een kort tijdsbestek gerealiseerd. Hierdoor was de koppeling tussen de CarCube en de Mitoz-software snel operationeel en heeft FarmTrans een korte doorlooptijd ervaren bij het inbouwen van de CarCubes en de realisatie van de koppeling tussen de software van CarCube aan de Mitoz-software. Na de succesvolle eerste fase is Farm Trans verder blijven kijken naar andere mogelijkheden die het verwerken van documenten nog efficiënter en nauwkeuriger konden laten verlopen. Zonder daarbij concessies te hoeven doen op service en kwaliteit. Daarom is in een tweede fase het scannen van onder meer CMR’s aan boord van de auto’s mogelijk gemaakt. Informatie wordt op deze manier sneller op kantoor beschikbaar waarbij men tevens minder afhankelijk is van de momenten waarop de chauffeurs zich op kantoor vervoegen. Farm Trans maakt naast bovengenoemde functionaliteit tevens gebruik van de volgende opties van de CarCube: voice of handsfree telefonie, dual modem, D8 Tacho synchronisatie, koppeling met FMS, rijstijlassistent en trucknavigatie.

Reageer op dit artikel