artikel

DB Schenker steekt 250 miljoen in IT-flexibiliteit

Distributie

DB Schenker steekt 250 miljoen in IT-flexibiliteit
DB Schenker Karl Nutzinger

DB Schenker investeert de komende vijf, zes jaar 250 miljoen euro in standaardisatie van haar IT-oplossingen. Met de investering denkt de logistieke reus flexibeler te worden, iets wat Karl Nutzinger ziet als voorwaarde om ook in de toekomst aan de steeds hogere eisen van klanten te kunnen voldoen.

Nutzinger, lid van de raad van bestuur van DB Schenker, deed de investeringsmelding tijdens het derde DVZ Symposium van de Deutsche Logistik-Zeitung in Hamburg. Hij ziet vooral noodzaak voor het standaardiseren van IT om de grote belangrijke klantaccounts succesvol te blijven afhandelen. “Key account klanten steken zelf enorm veel energie in het optimaliseren van hun supply chains en verwachten van bedrijven als DB Schenker aanvullende services”, aldus Nutzinger.

Meeste geld naar managen transport
Het grootste deel van de 250 miljoen euro zal worden uitgegeven aan IT-oplossingen die nodig zijn voor het managen van het transport over land. Nutzinger wil vooral ook af van de te gefragmenteerde IT-wereld, die in de loop der jaren is ontwikkeld en die in zijn ogen vooruitgang en flexibiliteit belemmert.

‘Nieuwe markten aanboren’
“Dit kan zelfs zover gaan dat onze klanten van ons verwachten dat we stappen zetten buiten de huidige netwerken. Dat is geen gevaar, ik zie er vooral kansen in, want we krijgen zo de mogelijkheid om nieuwe markten aan te boren.” Hij noemde het voorbeeld van treinen die vanuit China naar Duitsland rijden en componenten vervoeren voor elektronicaproducten.

Inspelen op E-services
Een rijkere standaard IT-oplossing is volgens Nutzinger ook wenselijk om in te spelen op de groeiende rol van ‘E-services’. “Transparantie is daarbij enorm belangrijk, er is duidelijk een generatieverandering gaande”, aldus de DB Schenker man.

Reageer op dit artikel