artikel

Speed Docking: werkvloer in de spotlight

Distributie

Speed Docking: werkvloer in de spotlight
Chauffeurs NK Speed Docking

Het niveau wat vaak onderbelicht wordt in de samenwerking tussen retailer en fabrikant is de werkvloer. Ook daar is afstemmen van activiteiten van groot belang, vindt Kees Jacobs van Capgemini.

Het NK Speed Docking brengt de afstemming van de inbound dc processen onder de aandacht en trekt het breder. "De chauffeur is een belangrijke schakel. Hij wordt echt gewaardeerd door dit initiatief", aldus Kees Jacobs, principal consultant bij Capgemini en expert op het gebied van retail en distributie.

       

Scorecard

Capgemini is op twee manieren betrokken bij Speed Docking. De adviesorganisatie ontwikkelde de scorecard waarmee de data uit de boordcomputer vertaald kan worden naar een meetinstrument. "Deze scorecard is voortgekomen uit Green Order, het andere initiatief van Mars", legt Jacobs uit. Capgemini zit in het Consumer Goods Forum, een consortium waarin grote wereldwijde foodproducten zoals Unilever en Nestle en retailers als Carrefour en Ahold in vertegenwoordigd zijn. Het forum heeft een toekomstvisie uitgewerkt, het rapport Future Value Chain. Hierin staat hoe fabrikanten en retailers kunnen samenwerken. "Snelheid is in de waardeketen van groot belang. Daarom is een initiatief als Speed Docking goed en illustratief voor de visie, net als Green Order", aldus Jacobs, die verantwoordelijk is voor het Future Value Chain Programma.

       

"Er bestaat een heel pallet aan initiatieven voor verbetering van afstemming in de retailketen. Onze boodschap is om het structureel op te pakken en te blijven verbeteren aan beide kanten, leverancier en retailer." De rol van Capgemini is om ook bij andere bedrijven dan Mars inbound stromen inzichtelijk te maken. Het gedachtegoed van Speed Docking kan net als bij Green Order overal worden toegepast en zal verder worden vermarkt.

Reageer op dit artikel