artikel

Jong Logistiek Nederland bezoekt mega-logistieke-operatie FloraHolland

Distributie

Jong Logistiek Nederland bezoekt mega-logistieke-operatie FloraHolland
JLN Flora Holland

Jong Logistiek Nederland was begin juni te gast bij de grootste bloemenveiling ter wereld FloraHolland op de vestiging Aalsmeer. Het was wel een bedrijfsbezoek voor de vroege vogels want het bedrijfsbezoek begon al om zeven uur met een rondleiding door de in totaal één miljoen vierkante meter grote overdekte hallen.

Een verslag van JLN: "Ondanks de vroege uurtjes en voor velen een vrije dag mochten we toch een grote groep JLN-ers verwelkomen bij dit bedrijfsbezoek. Tijdens de rondleiding zagen we de immense operatie die zich daar dagelijks afspeelt. Maar liefst duizend operationele medewerkers zorgen ervoor dat bloemen en planten afkomstig van kwekers eerst worden gelost en het veilproces ingeleid worden. Nadat de producten zijn verkocht ‘via de klok’ vind het interne distributietraject plaats. De juiste eenheden gaan naar de juiste klantenkar en vervolgens naar aangrenzende hal van de juiste exporteur binnen de gestelde tijdsafspraken. Mooi om te zien was hoe er in die enorme drukte met eindeloos veel bloemen, planten, karren en werknemers toch een structuur is geschapen waardoor de chauffeurs van de vele elektrische trekkers (bijna) geen ongelukken maken en precies weten waar naartoe te rijden."

 

"Na de rondleidingen namen manager logistiek Ronald Teerds en manager supply chain development Edwin Wenink ons mee in een uitleg van de verschillende uitdagingen die de sector kent. Onder andere het Dinalog R&D project ‘DaVinc3i’ en de ontwikkeling van spoor en zeevaart als alternatieve modaliteiten worden gezien als de interessante uitdagingen voor de toekomst. Ook bij dit bedrijfsbezoek is weer gebleken dat inrichting van de supply chain echt een competitief onderscheidend onderdeel is in de bedrijfsvoering. Zeker in sectoren waar marges onder druk staan en waar logistieke kosten een relatief groot onderdeel uitmaken van de eindprijs."

  

Wil je meer te weten komen over Jong Logistiek Nederland? Kijk op http://www.jonglogistiek.nl/

Reageer op dit artikel