artikel

Douane Suite LSPCustoms live bij Wincanton

Distributie

Douane Suite LSPCustoms live bij Wincanton
Wincanton

De invoering van LSPCustoms via SaaS bij logistiek dienstverlener Wincanton is nu al een succes te noemen. De modules entrepot administratie met GPA en NCTS zijn op 1 april jl. live gegaan. LSPcustoms is volledig geïntegreerd met het wms van Wincanton. Daar waar in het verleden veel handmatig werd vastgelegd wordt dit nu volledig automatisch gedaan.

De invoering van LSPCustoms via SaaS bij logistiek dienstverlener Wincanton is nu al een succes te noemen. De modules entrepot administratie met GPA en NCTS zijn op 1 april jl. live gegaan. LSPcustoms is volledig geïntegreerd met het wms van Wincanton. Daar waar in het verleden veel handmatig werd vastgelegd wordt dit nu volledig automatisch gedaan.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Wincanton   Leverancier/dienstverlener: LSP Solutions
Plaats: ’s Heerenberg  
Branche: logistiek & transport   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname:
Productnaam: LSPCustoms  

Wincanton heeft op zijn data-center in Engeland, LSPwms geïmplementeerd om de vestigingen Moerdijk, ’s Heerenberg en Eersel te ondersteunen. Daar zijn verschillende Supply Chains met verschillende logistieke afhandelingen geïmplementeerd.

      

Wincanton is al vanaf 1993 een tevreden gebruiker van LSPwms. In februari 2011 heeft een belangrijke klant van Wincanton opdracht gegeven om een entrepot administratie op te zetten met maandaangifte achteraf (GPA) ter vervanging van Sagitta Invoer (DSI). Via Sagitta Invoer werd wekelijks vooraf het verwachte goederen verbruik vrijgemaakt. Deze manuele Sagitta verwerking bracht veel administratief werk met zich mee.

      

Nieuwe Douane Suite ontwikkeld
LSP Solutions heeft de laatste jaren op eigen kosten een volledig nieuwe Douane Suite ontwikkeld die ook via het zogenaamde SAAS-model te gebruiken is. Een team van enthousiaste ontwikkelaars, aangevuld met de benodigde functionele kennis, heeft in een web omgeving gebruik makend van de nieuwste technologieën gewerkt aan LSPcustoms. Dit bestaat uit een entrepot-administratie inclusief GPA, aangevuld met NCTS en Sagitta. Daarbij zijn ook de verschillende koppelingen tussen de entrepot- administratie, NCTS en het WMS meegenomen. Deze koppelingen zijn flexibel opgezet waardoor LSPcustoms als stand-alone systeem flexibel te integreren is met elk WMS, TMS en/of ERP systeem.
De entrepot oplossing zorgt ervoor dat de uit te leveren goederen automatisch worden vrijgemaakt. Nooit teveel en nooit te weinig voorraad vrijmaken en bovendien een uitgestelde betaling via de maandaangifte.

     
Wincanton heeft LSP Solutions, de huisleverancier voor logistieke software, dit project gegund.  LSPcustoms is op 1 april 2011 met groot succes geïmplementeerd. NCTS is voor verschillende klanten in gebruik genomen en voor de eerder genoemde belangrijke klant is de entrepotadministratie (inclusief GPA) inclusief koppelingen naar het NCTS en WMS in gebruik genomen. Vervolgens wordt binnenkort ook Sagitta In- en Uitvoer geactiveerd.

  

"Wij kunnen nu al met veel plezier terug, maar ook vooruit kijken. Het project was een groot succes. De doelen die gesteld zijn met betrekking tot functionaliteit, tijdigheid en budget zijn ruimschoots gehaald. Er is zelfs meer opgeleverd dan initieel afgesproken was. We hebben bevestigd gekregen dat we op de goede weg zijn met de ontwikkeling van LSPcustoms. De opdracht van Wincanton kwam precies op het juiste moment. De ontwikkeling van de LSPcustoms was bijna afgerond en deze pilot implementatie kwam daarbij als geroepen. Na deze eerste succesvolle implementatie zullen wij deze nieuwe Douane Suite verder willen uitrollen bij andere klanten", aldus Marco Pieplenbosch van LSP Solutions.

Reageer op dit artikel