artikel

Dilissen Transport steekt zich in het nieuw

Distributie

Dilissen Transport steekt zich in het nieuw
Dillisen

Voor Dilissen Transport in het Belgische Overpelt is 2011 het jaar van de grote veranderingen. Na de zomer start de nieuwbouw en zit het bedrijf voortaan op één locatie. Ook op ICT-gebied is er sprake van vernieuwing. Sinds kort zijn de eerste voertuigen uitgerust met OmniExpress van Qualcomm. Wellicht volgt later het wagenpark in Slowakije.

Voor Dilissen Transport in het Belgische Overpelt is 2011 het jaar van de grote veranderingen. Na de zomer start de nieuwbouw en zit het bedrijf voortaan op één locatie. Ook op ICT-gebied is er sprake van vernieuwing. Sinds kort zijn de eerste voertuigen uitgerust met OmniExpress van Qualcomm. Wellicht volgt later het wagenpark in Slowakije.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Dilissen Transport   Leverancier/dienstverlener: Qualcomm
Plaats: Overpelt (B)  
Branche: logistiek & transport   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname:
Productnaam: OmniExpress  

De 18 voertuigen van Dilissen rijden vooral naar en van Duitsland, zowel vanuit Overpelt als  vanuit Bratislava in Slowakije waar het transportbedrijf een dochteronderneming heeft. "Onze core business is cross docking", legt Carlo Dilissen uit. "Met ons groupage transport halen we goederen naar ons magazijn om die vervolgens, na een korte opslagtijd, van daaruit vooral te verschepen naar Noord-Amerika. Voor een klein deel gaan ze ook naar Mexico, Brazilië en het Verre Oosten." Per week gaan er zo’n 40 zeecontainers met goederen van Dilissen vanuit de haven van Antwerpen overzee. "Wij zorgen ook voor de douanefaciliteiten zoals exportdocumenten."

   

OmniExpress

 Voor haar logistieke activiteiten had Dilissen behoefte aan een nieuw magazijn  dat aan de modernste eisen voldoet. Dilissen: "Na de zomer start de bouw. Het nieuwe magazijn krijgt een omvang van ca. 5000 vierkante meter. Daarmee hebben we dan tevens al onze bedrijfsactiviteiten in Overpelt op één locatie geconcentreerd."

Dilissen steekt zich niet alleen met haar warehousing maar ook op het gebied van communicatietechnologie in het nieuw. "We zijn ooit begonnen met wat ik de gewone boordcomputer noem", aldus Dilissen. "Sinds ongeveer zes jaar maken we gebruik van GPRS communicatie. Maar we waren nu echt toe aan iets nieuws. We hadden behoefte aan een communicatieoplossing waarmee we efficiënter en kosteneffectiever zouden kunnen opereren. Zo kwamen we uit bij OmniExpress van Qualcomm."

   

Verademing

Ruim een maand geleden zijn de eerste drie voertuigen van Dilissen uitgerust met OmniExpress. "Het verschil met het systeem waarmee de andere wagens rijden, is meteen merkbaar", vertelt Dilissen zijn eerste ervaringen. "Met name het feit dat we nu real-time over gegevens kunnen beschikken, is een verademing. We weten nu precies waar de wagens zich bevinden, of er eventuele afwijkingen in het schema zitten, wat de rij- en rusttijden van de chauffeur zijn, wanneer hij bij de klant aankomt, hoe het zit met het brandstofverbruik. We hoeven geen gegevens meer te downloaden om daar vervolgens berekeningen op los te laten. Op het gebied van efficiency en betrouwbaarheid ga je er met OmniExpress stukken op vooruit. Een geweldige aanwinst voor je planning. En je hebt meer grip op je onderhoud en operationele kosten"

  

De voertuigen van Dilissen Transport rijden nu nog met twee systemen rond. Dilissen: "Wellicht gaan we dit jaar ook onze 13 wagens in Slowakije van OmniExpress voorzien. Aan de service van Qualcomm zal het niet liggen. Daarover ben ik super tevreden."

Reageer op dit artikel