artikel

Blinde medewerker werkt met logistieke software van AFAS

Distributie

Blinde medewerker werkt met logistieke software van AFAS
Krijt Moester Roy Scheerman

Krijt Moester is een groothandel in horecabenodigdheden, zoals zoetwaren, fris, bier en thee, koffie en koffiebenodigdheden. Daarnaast levert Krijt Moester ook non-foodproducten zoals koffiezetapparatuur en grootkeukengereedschappen. Het bedrijf is gevestigd in Zaandijk en in 1998 ontstaan door een overname van Moester Handelsonderneming uit Zaandam door Krijt Zaandijk.

Krijt Moester is een groothandel in horecabenodigdheden, zoals zoetwaren, fris, bier en thee, koffie en koffiebenodigdheden. Daarnaast levert Krijt Moester ook non-foodproducten zoals koffiezetapparatuur en grootkeukengereedschappen. Het bedrijf is gevestigd in Zaandijk en in 1998 ontstaan door een overname van Moester Handelsonderneming uit Zaandam door Krijt Zaandijk.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Krijt Moester   Leverancier/dienstverlener: Afas
Plaats: Zaandijk  
Branche: groothandel food   Bedrijfsgrootte: klein: 20 – 99 werknemers
Bedrijfstype: Groothandel   Datum ingebruikname:
Productnaam:  

Krijt Moester maakt gebruik van AFAS Profit Logistiek voor de automatisering van het bestelsysteem. Deze software zorgt voor een geïntegreerde automatisering van het logistieke proces, van offerte tot pakbon en van bestelling tot aflevering.

    

Profit Logistiek biedt Krijt Moester transparantie en duidelijkheid in haar logistieke proces. Het inkoopproces, waar het gaat om bestellingen, assortiment, inkoopcijfers en het managen van leveranciers, wordt beheerst door de gebruiker. Daarnaast wordt er inzicht gegeven in de pijplijn, de stadia van de orders, prijs- en kortingsbeleid en order- en klantinformatie.

     

Blinde medewerker

Medewerker Roy Scheerman werkt dagelijks met de software van AFAS. Hij werkt nu bijna een jaar als allround-medewerker bij Krijt Moester en is onder andere verantwoordelijk voor de telefonische orders. Deze orders voert hij in in Profit en zorgt ervoor dat de order tot een pakbon verwerkt wordt. Dit lijkt op het eerste gezicht niets bijzonders, maar de 21-jarige Roy is visueel gehandicapt, wat voor iemand die de hele dag op de computer werkt toch wel een uitdaging is.Ondanks zijn visuele handicap kan Roy zelfstandig met de software van AFAS werken. Dankzij verschillende aanpassingen binnen de software zijn de velden binnen Profit namelijk allemaal met de tabtoets te benaderen, waardoor Roy niet met een muis hoeft te werken. De software beschikt ook over een spraakfunctie, maar Roy gebruikt graag zijn brailletoetsenbord om in het programma te werken. Dankzij dit toetsenbord kan hij precies bepalen in welke tab hij werkt en makkelijk overschakelen naar een andere tab.

    

Sneltoetsen

AFAS Profit Logistiek is daarnaast ook voorzien van veel sneltoetsen, zodat Roy snel en efficiënt met de software kan werken. De software biedt Roy de kans om zelfstandig te werken, wat eerder voor hem niet mogelijk leek. De meeste scholen en bedrijven hebben namelijk een beperkt software-aanbod dat niet toegankelijk is voor blinden en slechtzienden. "Veel scholen en ROC’s raden het mensen met een visuele handicap af een boekhoudopleiding te volgen. De software van scholen en bedrijven is simpelweg niet ingesteld om aan de speciale behoeften van visueel gehandicapten te voldoen. De software van AFAS biedt voor mij uitkomst. Het werkt perfect waardoor ik nu toch geheel zelfstandig in de boekhouding kan werken," aldus Roy Scheerman.

  

In het filmpje dat AFAS eerder maakte van Roy is te zien hoe hij in de praktijk met AFAS Profit Logistiek werkt: http://www.youtube.com/watch?v=fk1p1TSHbMs

Reageer op dit artikel