artikel

Loders Croklaan kiest voor SaaS TMS

Distributie

Loders Croklaan kiest voor SaaS TMS
Loders croklaan

Loders Croklaan heeft gekozen voor de twAct-uitvoeringssoftware van zijn TMS om de samenwerking met de transporteurs in goede banen te leiden.

Loders Croklaan heeft gekozen voor de twAct-uitvoeringssoftware van zijn TMS om de samenwerking met de transporteurs in goede banen te leiden.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Loders Croklaan   Leverancier/dienstverlener: Transwide
Plaats: Rotterdam  
Branche: logistiek & transport   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname:
Productnaam:  

Loders Croklaan is een belangrijke wereldwijde producent van oliën, vetten en voedingsingrediënten. Al meer dan 110 jaar onderzoekt, exploreert en ontwikkelt het bedrijf nieuwe toepassingen voor deze ingrediënten voor de voedings-, voeder- en gezondheidsindustrie.

   

Te complexe transportprocessen

Voor Loders Croklaan was het manuele beheer van de talloze transportprocessen vanaf één locatie te complex geworden om aan de vereisten van de klanten te voldoen en de groei van de eigen activiteiten te volgen. Dit is de belangrijkste reden waarom Loders Croklaan op zoek ging naar een IT-oplossing die een uitbreiding van de capaciteit mogelijk maakte zonder investering in nieuwe middelen. Na een grondige procesevaluatie werd Transwide geselecteerd voor het gelijktijdige beheer van vier verschillende transportprocessen vanaf één enkele locatie.

 

De gekozen oplossingen, twCall-off, twSlot en twTrace, zijn volledig geïntegreerd en werden geconfigureerd voor het beheer van de elektronische communicatie van de transportorders, het slottijden-schema en het overzicht van de transporten, zowel voor de transporten die Loders Croklaan zelf beheert als voor de transporten die door de klant beheerd worden. Wat is er nu mogelijk:  

 

Transport vanaf fabriek:

 

  • Mogelijkheid 1: De klantendienst van Loders Croklaan reserveert een tijdslot voor zijn klanten
  • Mogelijkheid 2: Er wordt een elektronisch transportorder naar de klant gestuurd, die een afspraak boekt voor zijn transporteur of het transportorder (call-off) aan een van zijn transporteurs toewijst
  • Mogelijkheid 3: Loders Croklaan wijst direct de gewenste transporteur voor zijn klant toe.

 

Franco transport:

Loders Croklaan wijst de transporteur van zijn keuze toe.

 

Ongeacht het proces hebben alle verantwoordelijke partijen toegang tot hetzelfde slottijden-schema, waardoor de logistiek medewerkers te allen tijde kunnen zien wie zal aankomen en op welk ogenblik.

   

Meest recente status transport 

twTrace wordt gebruikt om de status van het transport op te volgen van de aankomst van de vrachtwagen voor lading tot de levering bij de klant. Dankzij dit systeem kan de klantendienst van Loders Croklaan zijn klanten altijd de meest recente informatie geven over de status van hun transport.

 

Koppeling

Een bijzonder interessant aspect van de implementatie van Transwide is het volgende: terwijl een workflow toegewezen wordt aan de verschillende transportprocessen, maakt Transwide ook een koppeling met informatie uit het systeem van Loders Croklaan. Dit betekent dat de klantendienst van Loders Croklaan het huidige programma voor het maken van de afspraken verder gebruikt terwijl de tijdstempels voor het laden en de transportstatus rechtstreeks uit het ERP-systeem van Loders Croklaan komen. Dit garandeert dat meerdere partijen hetzelfde overzicht hebben van het transportproces en dat de productiviteit verhoogd kan worden zonder nood aan ingewikkelde change management-programma’s.

  

Op maat gemaakt 

"De implementatie van Transwide bij Loders Croklaan illustreert dat één enkele toepassing die door meerdere mensen gedeeld wordt en op maat van de klant samengesteld is het meest geschikt is voor het beheer van ingewikkelde transportprocessen door verschillende mensen." zegt Fabrice Maquignon, CEO van Transwide, "Met een eenvoudige configuratie en sterke interfacemogelijkheden, boden we Loders Croklaan de mogelijkheid om op korte termijn en voor alle processen zijn output te verhogen, zijn middelen te optimaliseren en zijn kosten te verlagen."

 

"Voordat we Transwide gebruikten, hadden we geen gemeenschappelijk overzicht op onze logistieke processen om de klant op de hoogte te houden", zegt Kees Huiberts, Business Improvement Manager  van Loders Croklaan . "Na een heel grondige analyse van de interface leverde Transwide ons een oplossing die de manier waarop we werken en de kwaliteit van onze klantendienst drastisch heeft verbeterd. De return on investment hadden we al na 6 maanden bereikt".

 

Leverancier Transwide is een afdeling van Wolters Kluwer, een toonaangevende wereldwijde aanbieder van informatiediensten en uitgever met een jaarlijkse omzet van € 3 425 miljard (2009) en wereldwijd zo’n 19 300 werknemers.

Reageer op dit artikel