artikel

Van der Helm mikt op vijf procent rendementsverbetering

Distributie

Van der Helm mikt op vijf procent rendementsverbetering
Van der Helm

Kilometers tegen lagere kosten en met meer opbrengst gaan het operationele rendement van de Van der Helm Transportgroep – gevestigd in Rotterdam, Moerdijk en Hoofddorp – met minstens vijf procent opvijzelen. Dat is de stellige overtuiging van operationeel transportmanager John Boers, die onlangs de implementatie van ruim 50 TopIQ boordcomputers met succes heeft afgerond.

Kilometers tegen lagere kosten en met meer opbrengst gaan het operationele rendement van de Van der Helm Transportgroep – gevestigd in Rotterdam, Moerdijk en Hoofddorp – met minstens vijf procent opvijzelen. Dat is de stellige overtuiging van operationeel transportmanager John Boers, die onlangs de implementatie van ruim 50 TopIQ boordcomputers met succes heeft afgerond.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Van der Helm Transportgroep   Leverancier/dienstverlener: GreenCat (Groeneveld)
Plaats: Rotterdam   Onderleverancier/-dienstverlener: Ortec
Branche: logistiek & transport   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname:
Productnaam:  

De Van der Helm Transportgroep heeft zich in haar bijna 75-jarige bestaan ontwikkeld tot een intermodale transportonderneming van formaat. De circa 300 medewerkers in de verschillende dochterondernemingen zijn dagelijks in de weer met wereldwijde weg-, zee- en luchttransporten van onder meer elektronicaproducten, textiel en grondstoffen voor food- en non-food producten. Een eigen op- en overslagcapaciteit van ruim 40.000 m² voegt extra service en flexibiliteit aan de toch al uitgebreide dienstverlening toe.

 

Van der Helm mag met recht een ‘early adopter’ van nieuwe ontwikkelingen worden genoemd. Zo koos het bedrijf voor de TopIQ boordcomputer, die recent is uitgerust met de revolutionaire ‘driver performance module’. Volgens manager operations John Boers een effectief stuk gereedschap om de kilometerkosten structureel omlaag te brengen. "Met dit systeem kunnen we de rijstijl van de chauffeur monitoren, analyseren en waar nodig verbeteren. Maar daarmee zijn we er nog niet. Onze planapplicatie OTD van Ortec communiceert nu rechtstreeks met de TopIQ boordcomputers. Kilometers omrijden is er dus niet meer bij. Ook een sterke verbetering is het digitale berichtenverkeer tussen de planning en de chauffeur dat onder meer alle opdrachten, mutaties en gereedmeldingen automatisch afdekt. Dat betekent winst op de planning én in de administratie. Het lijkt ambitieus, maar met deze innovatieslag moeten we minstens vijf procent efficiencyverbetering kunnen realiseren!"

 

In lijn met de actuele ontwikkeling koos ook Van der Helm Transportgroep ervoor om de nieuwe software door GreenCat te laten hosten. Deze full service dienstverlening belooft een verdere ontlasting van de thuisbasis. Die kan voortaan met een extreem hoge betrouwbaarheid beschikken over continu up-to-date automatiseringssoftware. Tot het SAAS-pakket (Software As A Service) dat GreenCat leverde behoren zelfs de GPRS SIM-kaarten voor de datacommunicatie.

 

De Van der Helm Transportgroep kan zich dankzij de upgrading van haar operationele automatisering weer volledig concentreren op haar kerntaken. Het bedrijf steekt de waardering voor de aanpak van GreenCat dan ook niet onder stoelen of banken. En vanzelfsprekend is ook GreenCat blij met de gesloten deal. Rob Hazekamp, Business Development Manager: "Na een uiterst kritisch selectietraject werd GreenCat door Van der Helm verkozen om TopIQ boordcomputers inclusief het full-serviceconcept te leveren. Dat bevestigt de leidende positie in onze thuismarkt."

Reageer op dit artikel