artikel

PTV-Ordis

Distributie

PTV-Ordis
TLN-planner van PTV-Ordis

PTV is zeer bekend als leverancier van de TLN-planner. PTV heeft het grootste marktaandeel in Nederland. De oplossing is relatief standaard en goed toepasbaar voor een middelgroot transportbedrijf. Ook veel bedrijven met eigen vervoer kunnen goed uit de voeten met de software.

Producten van PTV zijn TLN-planner en Map en Guide als routeplanner. Als ritplanner heeft PTV Intertour in het assortiment. Intertour kent een aantal modules waarbij de kostprijs kan oplopen bij het gebruik van verschillende opties. Voorheen kende PTV ook het product Interload nog (uitgebreider, multi-depot) maar dit is nooit echt doorgebroken.

 

PTV heeft ook een module die onder andere TMS-leveranciers gebruiken om te integreren: Developer tools. Dit tool wordt in toenemende mate gebruikt.

 

Let op het gebruik van de kaartlicenties. De kosten kunnen afhankelijk van de gekozen kaarten aardig oplopen.

 

Een voordeel van de standaardoplossing is dat de software geen grote bugs meer kent.

Reageer op dit artikel