artikel

Planning en capaciteit

Distributie

Het is niet mogelijk een vast schema aan te geven. Het hangt onder andere af van:

– De grootte van de implementatie (aantal werkplekken, gewenste functies);

– De beschikbare tijd;

– De leverancier.

In de regel is het verstandig wat verder vooruit te plannen, liefst op vaste momenten in de week. Iedereen weet dan vooraf waar hij/zij aan toe is. Kies ook de momenten dat u zeker weet dat de druk in uw bedrijf wat minder is, meestal de tweede helft van de ochtend of begin van de middag. Mocht het helemaal niet uitkomen plan dan iets in de avond en regel iets te eten. Maak van het project iets prettigs, geen straf. Het werken in het weekend moet voorkomen worden, dat doet bijna niemand voor z’n plezier.

 

Tenslotte is het wellicht raadzaam met enkele grote klanten te praten. Wellicht krijgt u nog suggesties of wensen. In ieder geval heeft u een mooi gespreksonderwerp en u heeft de gelegenheid te tonen dat u innoveert en slimmer gaat werken. Mogelijk levert het u ook een beetje krediet wanneer het een keer fout gaat in de planning, want dat zal in het begin nog wel eens gebeuren.

Reageer op dit artikel