artikel

Overige leveranciers

Distributie

Vanzelfsprekend zijn er diverse leveranciers niet genoemd. Op de eerste plaats zijn er een aantal leveranciers niet actief op de Nederlandse markt. Zeker bij dit soort specifieke software is het gewenst te communiceren met een partij die Nederlands spreekt en ook de Nederlandse kenmerken goed in kaart heeft.

Op de tweede plaats zijn er softwarepakketten met een veel bredere opzet, met name afkomstig uit  productie omgevingen.  Denk hierbij aan Oracle, SAP en Manugistics.  Dit zijn vaak complete ERP-systemen waarin een klein onderdeel routeoptimalisatie is opgenomen. Deze pakketten hebben wij hier niet besproken omdat ritoptimalisatie geen primaire focus is van deze pakketten. Daarbij komt dat de kosten van dergelijke pakketten vaak zeer hoog zijn, en veelal door grotere (productie) bedrijven worden ingezet.

 

Op de derde plaats zijn er pakketten die ritoptimalisatie doen, maar zeer branchegericht. Hierbij is de toepasbaarheid slechts voor specifieke toepassingen geschikt, onder andere bouwtransport en taxi-ritten. Deze pakketten bevatten veelal een complete oplossing gericht op een bepaalde branche.

 

Selectie leveranciers rit- en routeplanning uit het leveranciersoverzicht van Logistiek.nl

Reageer op dit artikel