artikel

Kosten van een implementatie

Distributie

De kosten zijn niet eenvoudig vooraf te bepalen. Enkele kleinere pakketten hebben een kostprijs vanaf  5000 euro (zonder alle overige kosten) maar dit zijn vrijwel standaard oplossingen. Een implementatie met configuratie, training en enkele specifieke instellingen, Europees kaartmateriaal kan al gauw oplopen tot 40.000 euro. Grotere installaties met meerdere werkplekken kunnen in een complexe situatie meer dan […]

De kosten zijn niet eenvoudig vooraf te bepalen. Enkele kleinere pakketten hebben een kostprijs vanaf  5000 euro (zonder alle overige kosten) maar dit zijn vrijwel standaard oplossingen. Een implementatie met configuratie, training en enkele specifieke instellingen, Europees kaartmateriaal kan al gauw oplopen tot 40.000 euro. Grotere installaties met meerdere werkplekken kunnen in een complexe situatie meer dan een ton kosten.

 

Begin niet vanaf het eerste moment met de kosten. Op het moment dat blijkt dat u een aanzienlijke besparing kunt realiseren zullen de kosten relatief laag zijn. Een goed planpakket kan op middelgrote organisaties 1 FTE besparen hetgeen jaarlijks een aanzienlijk bedrag is – nog afgezien van de toegenomen efficiency en de plannings­fouten die u kon voorkomen

Reageer op dit artikel