artikel

Integratie met Transport Management Software

Distributie

In toenemende mate verkopen ritplanningssoftwareleveranciers modules die TMS-leveranciers ‘voor’ hun eigen software plakken om op deze wijze de planmodule in de TMS-software te integreren.

Vaak hebben de TMS-softwareleveranciers al geprobeerd zelf iets te realiseren maar hebben hiervan moeten afzien omdat dit veel werk is en tegelijkertijd lastig is dit ‘op’ hun bestaande (soms gedateerde) software te bouwen.

 

In de loop van de tijd zijn de modules wel steeds verder ontwikkeld. Zo zijn de meeste integratietrajecten verbeterd  van een los venster naar een echte integratie waarbij in het TMS al gelijk een rit kan worden gepland. Wat niet altijd geïntegreerd is, is het volledig automatisch genereren van ritten uit een verzameling orders. Omdat deze optie door maar weinig bedrijven gevraagd wordt, is dit meestal geen bezwaar.

Reageer op dit artikel