artikel

Bram van Tuyl op weg naar integrale automatisering

Distributie

Bram van Tuyl op weg naar integrale automatisering
Bram van Tuyl

Kleinere transportbedrijven lopen doorgaans niet voorop met de aanschaf van logistieke automatisering. Toch bewijst de praktijk dat een TMS- en plansysteem zich al bij een beperkte bedrijfsomvang snel terugverdient, naast het comfort voor planner en chauffeur en een krachtiger dienstverlening aan de klant.

Kleinere transportbedrijven lopen doorgaans niet voorop met de aanschaf van logistieke automatisering. Toch bewijst de praktijk dat een TMS- en plansysteem zich al bij een beperkte bedrijfsomvang snel terugverdient, naast het comfort voor planner en chauffeur en een krachtiger dienstverlening aan de klant.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Bram van Tuyl   Leverancier/dienstverlener: GreenCat (Groeneveld)
Plaats: Gameren  
Branche: logistiek & transport   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname:
Productnaam:  

Bram van Tuyl Internationaal koel- en vriestransport in Gameren (NL), al ruim 25 jaar gezond in touw met inmiddels 18 eigen wagens en 12 charters, nam zo’n drie jaar geleden het besluit om aan te haken bij de moderne ontwikkelingen op IT-gebied.

  

Shortlist 

Een heus marktonderzoek resulteerde in een shortlist met 3 leveranciers, wat de keus voor GreenCat een stuk gemakkelijker maakte. De ingebruikname van het transportmanagementsysteem RoadRunner+ en even later het plansysteem Visual Planner markeerde onherroepelijk de overgang van het papieren naar het elektronische tijdperk.
 

Samen met zijn vader Bram en broer Richard vormt John van Tuyl, verantwoordelijk voor de bedrijfsautomatisering, de spil van dit familiebedrijf. Stap-voor-stap automatiseren is het credo, een aanpak die volgens John prima heeft uitgepakt. "Telkens als we een nieuwe functie helemaal onder de knie hebben, gaan we weer een stapje verder. Dat verstoort de dagelijkse gang van zaken het minst en je gunt jezelf de tijd om de pakketten helemaal te doorgronden."
 
In 2008 was de organisatie klaar voor een belangrijke vervolgstap: de introductie van GreenCats boordcomputer TopIQ, het verlengstuk van de kantoorautomatisering. Dit keer was de keuze voor GreenCat ook op eigen ervaringen gebaseerd. John van Tuyl: "Ik ben actief lid van de verschillende softwarecommissies, waarin een constructieve dialoog plaatsvindt tussen GreenCat en afnemers van haar software. Dat heeft me goed zicht gegeven op de visie van GreenCat. Continuïteit staat daarin zonder meer centraal – naast R&D natuurlijk. Voor ons als gebruikers is dat van wezenlijk belang. Neem nou RoadRunner+. Dat pakket bestaat al sinds mensenheugenis, maar het is nog steeds springlevend!"

Recent voegde Bram van Tuyl de verloningsmodule aan RoadRunner+ toe, waardoor de spin-off van de boordcomputer nog verder kon worden benut. "Alweer een papieren lijst minder," weet John van Tuyl, "daar doen we onze administratie en de chauffeurs een groot plezier mee. Op dit moment zijn we even helemaal bij. Maar dat er weer een volgende stap komt, dat is zeker!" 

Reageer op dit artikel