artikel

5.2 Projectteam

Distributie

Maak vooraf een klein team. Meestal bestaat dat uit een directielid, een ICT-lid, een hoofd planning en hoofd administratie. Spreek onderling af dat u naderhand evalueert hoe het pakket ervaren werd. Mensen kunnen verschillende meningen hebben en die zijn het scherpst na een demonstratie. Vraag de leverancier ook de presentatie in een beknopte tijd te […]

Maak vooraf een klein team. Meestal bestaat dat uit een directielid, een ICT-lid, een hoofd planning en hoofd administratie. Spreek onderling af dat u naderhand evalueert hoe het pakket ervaren werd. Mensen kunnen verschillende meningen hebben en die zijn het scherpst na een demonstratie.
Vraag de leverancier ook de presentatie in een beknopte tijd te doen: twee uur is prima. Dat dwingt tot een efficiente aanpak. Vraag de beste kandidaat nog nader terug. U kunt dan zaken die u elders gezien heeft en naar boven zijn gekomen nog nader verwerken.
 

Laat uw selectie niet alleen door een student doen. Een student heeft geen enkele operationele ervaring en zal zich laten leiden door de theorie die hij geleerd heeft. Maak in zo’n geval een projectlid verantwoordelijk en laat de student hem/haar ondersteunen met praktisch werk.

 

Reageer op dit artikel