artikel

9.0 Referenties

Distributie

Ga zeker te rade bij bedrijven uit uw branche die tevens een douanemanagement-systeem hebben geïmplementeerd. Hun ervaringen zijn vaak goud waard en kunnen u voor een misstap behoeden.

 

  • Vraag naar de praktijkervaringen met het douanemanagement-systeem
  • Vraag hoe en waarom er voor dit pakket en deze leverancier is gekozen
  • Vraag hoe het met de implementatiebegeleiding, de updates en de heldesk is gesteld

Naast bezoeken aan referenties bestaat er ook de mogelijkheid om de referentiemodule op logistiek.nl te raadplegen. Hierin staan recent opgeleverde projecten met kengetallen. Via het zoekwoord douane komt u bij diverse praktijkverhalen terecht. Deze wordt regelmatig bijgewerkt. Via de referentiemodule kunt u ook een vraag stellen over bijvoorbeeld het selectietraject en de implementatie van het systeem. U krijgt dan per mail antwoord.

 

Hieronder staan een paar recente praktijkcases met links van ondernemingen die recentelijk hebben geïnvesteerd in douanemanagement-software. Omschreven is de motivatie voor hun investeringskeuze.

 

Sensata Technologies Holland heeft haar transport- en douaneoplossing vernieuwd en kan daarmee de volledige tracking en tracing van haar goederen realiseren. Men koos voor leverancier Kewill met product iCustoms omdat de medewerkers al eerder naar tevredenheid met een transport management systeem van deze partij hadden gewerkt en de leverancier ook in staat was om de douane- en export control oplossing te leveren.

 

C.J. Hendriks in Amsterdam heeft zich in de historie van 160 jaar opgewerkt tot een forwarding en opslagbedrijf van goederen uit alle delen van de wereld. Het zal gehele reeks aan warehouse-, transportmanagement, supply chain en douaneproducten van softwareleverancier Kewill Interchain inzetten voor de opslag van de goederen en de zorg voor het laden van de opgevraagde producten naar allerlei nationale- en internationale bestemmingen.

 

JVC in het Belgische Boom is live gegaan met een WMS-oplossing voorzien van een douaneoplossing van de Nederlandse softwareleverancier Davanti. JVC bespaart sinds de invoering van dit systeem per jaar tussen de vier en zeven miljoen euro door tijdens het eerste facturatieproces slimmer om te gaan met douaneregels.

 

Kodak heeft het douanesysteem van leverancier RedPrairie laten koppelen aan haar ERP-systeem en verdiende haar investeringen in vier maanden terug doordat zij via het nieuwe systeem en een nieuwe werkwijze uitgedacht door consultancybedrijf Ernst & Young nu de mogelijkheid had om ééns per maand aangifte te doen.

 

TNT Express heeft het douanesysteem van Minihouse in gebruik genomen. TNT Express doet nog wel zelf de aangifte maar het beheer en de infrastructuur is uitbesteed aan Minihouse. De uitbesteding omvat onder meer de implementatie, beheer en onderhoud van de software, inclusief de aanpassingen op de laatste wetgeving en de technische infrastructuur voor data-uitwisseling met de douane.

Reageer op dit artikel