artikel

3.2 Aangifte van goederenverplaatsingen onder douane-verband (Transit / NCTS)

Distributie

Bedrijven die op dit moment goederen onder zogenaamd douaneverband verplaatsen in de EU en daarbij de inklaring uitstellen omdat de eindbestemming nog niet bereikt is, moeten dit op dit moment verplicht elektronisch melden bij de douane.

 

Zo heeft de douane toezicht op alle goederen die in de EU worden doorgevoerd en waarvoor in eerste instantie geen invoerrechten en andere belastingen worden betaald. De aangever dient daarbij een borg te stellen, zodat de douane zeker weet dat er uiteindelijk wel belastingen worden betaald in het geval de goederen niet aankomen op de doorgegeven bestemming. Een douanemanagement-systeem ondersteunt bedrijven bij het totstandbrengen van een verbinding met de douane via het Transit-NCTS systeem, maakt relevante documenten aan die kunnen worden megegeven aan de chauffeurs (zogenoemde Transito-documenten), en biedt uw medewerkers een gebruiksvriendelijk dashboard ter verwerking van de douanemeldingen.

Reageer op dit artikel